14 Mrt - 14 Mrt
Flower Science bijeenkomst 'Nieuwe realiteit op de arbeidsmarkt'

Nieuwe realiteit op de arbeidsmarkt: potentieel ontwikkelen vanuit schaarste

De krappe arbeidsmarkt is misschien wel de grootste uitdaging voor de tuinbouwsector op dit moment. Veel vacatures zijn moeilijk in te vullen. Toch zijn er ook nog steeds werkzoekenden die in eerste instantie niet aan de agrarische sector denken terwijl deze sector interessante banen te bieden heeft, zowel op MBO als op HBO niveau. 

Daarnaast zien we een verschuiving in het aanbod van de beroepen. Door de technologische vernieuwingen worden bepaalde vacatures steeds minder aangeboden zoals belastingadviseur, makelaar, magazijnmedewerker of secretaresse. Deze mensen kunnen niet terugvallen op hun oude beroep. Ze kunnen wel over bepaalde competenties beschikken die ook voor onze sector zeer functioneel zijn, zoals bijvoorbeeld zoals communicatieve vaardigheden of zorgvuldig en nauwkeurig kunnen handelen. Eventueel met bij- of omscholing kunnen ze van grote betekenis zijn voor de sector.

Maar hoe verleid je deze werknemers om te komen werken in de tuinbouwsector? En waarom zijn arbeidsmigranten niet meer weg te denken? Wat maakt deze groep werknemers zo interessant en waar loop je allemaal tegenaan als ze voor jou komen werken? Hoe aantrekkelijk is de sector eigenlijk als werkgever? Matchen de wensen van werkgevers wel bij de wensen van potentiële werknemers? 

Op donderdag 14 maart a.s. gaan verschillende sprekers dieper in op nieuwe kansen en veranderingen op de arbeidsmarkt in de groene sector. Partner voor deze kennisbijeenkomst is Uitzendbureau NWH Jobs uit Noordwijkerhout. U wordt om 15.30 uur verwacht aan de Gieterij 35, 2211 WC te Noordwijkerhout. 

Meer informtaie over het programma en aanmelden vind u hier