15 Nov - 15 Nov
Flower Science Café: zelf veredelen met kennis uit Leiden

Op 15 november staat het Flower Science Café in het teken van veredeling. Bij BaseClear op het BioScience Park in Leiden krijgen deelnemers onder andere uitleg over Het Tulpen genoom; een techniek die is gevonden om het genoom van de tulp veel sneller te lezen en te duiden.

Snel, sneller, snelst komen tot goed uitgangsmateriaal om nieuwe, duurzame soorten te kweken. Aan de Leidse Universiteit is in samenwerking met Dümmen Orange en BaseClear een manier gevonden om het genoom van de tulp veel sneller te lezen en te duiden. Hoe precies? Dat vertelt onderzoeker Ron Dirks van Future Genomics Technologies u graag. Hoe het allemaal is begonnen en waar het naar toe gaat, zal professor Peter Klinkhamer vanuit de Evolutionaire plantenecologie beeldend toelichten. Tot slot laat Leon Mur van Spadix u zien hoe veredelaars van de nieuwe technologie gebruik kunnen maken.

Programma:

15.30 uur – Inloop

15.45 uur – Presentaties en discussiepanel

Bas Reichert, CEO BaseClear: Welkom en introductie BaseClear

Ron Dirks, CEO Future Genomics Technologies:Het Tulpen genoom: Technologieontwikkeling voor de veredelingssector.

Prof.dr. Peter Klinkhamer, Hoogleraar Evolutionaire plantenecologie Institute of Biology Leiden (IBL) Universiteit Leiden:  Plantenstoffen als strategie om ziekteresistente rassen te ontwikkelen.

Leon Mur, CEO Spadix: Moleculaire serviceprovider voor de veredelingssector.

17.15 uur – Rondleiding door BaseClear en aansluitend netwerkborrel

Aanmelden en meer informatie via de site van het Flower Science Café.