Food for Teachers

tot
Docenten voeding
Online
Gratis

Géén Teams, géén Zoom, maar een sprankelende buzzing online eventbeleving in een rijk gevuld platform, waardoor je denkt: ik was er echt bij! In afwisselende workshops voed je je met kennis en inspiratie. Over actualiteiten in de food-branche, ontwikkelingen in het onderwijs en de vertaling naar studenten. Er is gelegenheid om te netwerken én voor een-op-een afspraken. Je kunt zo nieuwe collega’s leren kennen. Ook als je iemand ziet waar je nog eens iets mee wilde bespreken, is een afspraak in enkele klikken gepland.

Key-note speaker is Hans Steenbergen. Hij is co- founder en hoofdredacteur van Food Inspiration Magazine - het eerste digitale magazine voor foodprofessionals ter wereld. In 2010 is hij door een vakjury uitgeroepen tot ‘best specialist trendwatcher of the year, in de categorie food’. Hij praat je bij over de nieuwste trends en ontwikkelingen. Natuurlijk met aandacht voor de impact van de pandemie op de foodsector en de toekomstscenario’s die dat met zich meebrengt.

Meld je hier aan!

Workshops

Voedsel jongerenraad
Wat zou een toekomstig voedingspatroon kunnen zijn dat goed is voor zowel onszelf als voor de aarde? Jongeren hebben daar ideeën over en moeten daar ook bij betrokken worden. Het gaat immers over hun toekomst. Een aantal jongeren komt zelf vertellen wat de voedsel jongerenraad doet.

Jorick Scheerens, foodpractor
Jorick begeleidt vanuit het project Groene practoraten de scholen bij het vormgeven van de practoraten. In de workshop vertelt hij wat een practoraat is, wat een practor doet en geeft hij voorbeelden van practoren die nu al in het land actief zijn.

Veerle Slegers, FoodUp, Provincie Noord-Brabant
Veerle werkt binnen het uitvoeringsprogramma FoodUp voor de Provincie Brabant aan verduurzaming van de Agrofood keten. In haar presentatie zal ze mooie nieuwe initiatieven en samenwerkingen onder het voetlicht brengen. Bijvoorbeeld projecten gericht op verkorting van de keten.

Laura Roebroeck – Meer instroom door het concept Groene Werelden
De Groene leefwerelden laten jongeren zien hoe zij hun bijdrage kunnen leveren, vanuit hun eigen drijfveren. De Groene Werelden zijn een instrument om nog beter invulling te geven aan imago- en wervingscampagnes. Laura Roebroeck is programmamanager arbeidsmarkt van Groenpact en legt uit hoe scholen dit concept kunnen inzetten.

Lia Spreeuwenberg – Master Leren en Innoveren Aeres
Aeres Hogeschool leidt Masters in Education op. In twee jaar ontwikkel je je in de rol van  ‘onderzoekende innovator van leren’. Lia Spreeuwenberg is opleidingsmanager en vertelt over de opleiding.

Nancy Boterblom  – Onderhoud voedingsdossier
Dit jaar komen de dossier van voeding aan de beurt voor onderhoud door SBB. Vanuit het praktijkcluster food willen we de scholen  gaan bevragen over hun ervaringen met het KD. Waar schuurt het? Wat moet er anders? Kunnen er dingen weg? Of moeten we slimme combi’s maken? Tijdens de sessie praat ik je bij over het stappenplan en de aanpak.

Marjan Nijenbanning Pot – De opdrachtenfabriek van Terra
Als een bedrijf met een opdracht komt, gaat deze bij Terra eerst door de ‘opdrachtenfabriek’. Dat wil zeggen dat zo’n opdracht omgebouwd wordt tot deze goed aansluit bij studenten en het onderwijs. Marjan Nijenbanning Pot is Kennismakelaar Ondernemend Onderwijs bij Terra. Ze vertelt je alles over deze aanpak.

Ralf Hillebrandt, Docent 24/7
Ralf gaat een workshop geven over Toekomst van digitaal lesgeven. Wat staat er allemaal nog te gebeuren op dit vlak en wat zijn de mogelijkheden? En specifiek de toekomstige en nieuwste tools binnen MS Teams.

Esther Wouters – De Kennisbank Food & Feed
De Kennisbank Food & Feed is de afgelopen tijd gevuld met wel 400 bronnen over voeding, te gebruiken in het onderwijs. De Kennisbank is een staaltje samenwerking. Hoe meer docenten de kennisbank gebruiken, hoe beter deze gevuld en ook weer gebruikt wordt. Esther Wouter is beheerder van de kennisbank en laat je zien hoe de kennisbank werkt.