Online workshop: kansen voor mkb-ondernemers bij digitaal zakendoen

datum
27 mei 2020 - 12:00tot
27 mei 2020 - 13:30
Doelgroepmkb ondernemers
LocatieOnline via Chime van Amazon
Kostengratis

Mkb-ondernemers uit diverse sectoren kampen met omzetverlies door de Coronacrisis. Daarom is het nú noodzakelijk om digitaal zaken te doen. KVK en MKB Digital Workspace organiseren, samen met Amazon, een online workshop met inspirerende voorbeelden. Ondernemers en experts vertellen over hun aanpak in het digitaal zaken doen. 

Je kunt chatten met andere ondernemers, met studenten en met adviseurs van KVK en van MKB Digital Workspace. Daarnaast stellen wij vragen aan de deelnemers die via antwoorden via chat of via polluitslagen te zien zijn. Na afloop ontvang je nog een digitale goodiebag.

Wie zijn de sprekers?

  • Verkopen: zo kan het ook | Op verrassende wijze, en tot in alle details, heeft Hans Engelsma van Qoets zijn autobedrijf gedigitaliseerd om de klant een super-ervaring te geven.

  • Trends in online marketing | Tonny Loorbach, eigenaar Internet Marketing Universiteit (IMU) laat zien hoe je bij de juiste, in plaats van bij zoveel mogelijk personen komt. Hij laat zien welke beïnvloedingstechnieken jij kunt gebruiken om van je klanten superfans te maken.

  • Medisch materiaal realtime lokaliseren | Gery Pollet ontwikkelde, als IoT-startup, een manier om realtime medisch materiaal te lokaliseren binnen een ziekenhuis. Hij gebruikt daar bluetooth voor, in een AWS-platform. Hij bespreekt de kansen voor andere branches, zoals transport, retail, bouw of industrie.

  • MKB Digital Workspace | Ellen Spitshoven is accountmanager van MKB Digital Workspace. Zij stimuleren de samenwerking tussen mkb-ondernemers met techstudenten.

Hoe meedoen?

Meld je aan door een mail te sturen naar: elly.van.wattingen@kvk.nl en vermeld daarin je naam, bedrijfsnaam en telefoonnummer. Je wordt dan, kort voor aanvang van de online workshop, uitgenodigd via Chime van Amazon. Ook krijg je van de eerste twee sprekers een korte Youtubevideo gemaild, met hun verhaal, om je voor te bereiden.

Samenwerken met studenten en tijd & geld besparen met digitalisering

Wil je vervolgens aan de slag met een concreet data vraagstuk waardoor je efficiënter kan werken, meer omzet kan genereren of meer inzicht krijgt in jouw ideale klant? Tijdens een intake met een van onze adviseurs worden de mogelijkheden geschetst en matchen we jouw bedrijf aan techstudenten die je helpen te digitaliseren.

Het programma MKB Digital Workspace is een initiatief van de Amsterdamse Universiteiten, Hogescholen en MBO’s om mkb-ondernemers te helpen met digitalisering van hun bedrijf door samenwerking met tech-studenten. MDW is gefinancierd door het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat, de Provincie Noord-Holland, Gemeente Amsterdam en de Rabobank Amsterdam. Deelnemers kunnen hierdoor gebruik maken van max €3.000 subsidie.  

Na afloop van de workshop kan je worden benaderd door KVK of MKB Digital Workspace voor verdere ondersteuning bij je hulpvragen bij digitaal zakendoen.