‘Help ons oogsten’ doet beroep op Nederlanders

23 maart 2020

Het oogstseizoen in de groentesector staat op het punt van beginnen, maar medewerkers uit andere landen kunnen niet komen door de coronacrisis.

Daarom doet LTO Arbeidskracht een beroep op Nederlanders om de telers te helpen via de website helponsoogsten.nl. 'We hebben nu die handjes nodig, we staan nu op een cruciaal en kritiek punt', vertelt Yvonne van de Ven van LTO Arbeidskracht.

'Het seizoen staat op het punt van beginnen dus we hebben personeel nodig. Dat is ook de reden dat we het platform hebben opgezet. We willen er voor zorgen dat de mensen die in Nederland zijn nu aan de slag kunnen in de sector en daarmee de voedselvoorziening op peil kunnen houden.'

Aanmeldingen stromen binnen

Via de website worden werkgevers in de land en tuinbouw gekoppeld aan personeel. De aanmeldingen van beide kanten stromen binnen. 'Er zijn enorm veel bedrijven die zich melden met tekorten, maar aan de andere kant ook bedrijven die personeel over hebben', geeft Van de Ven aan.

Bent u op zoek naar extra personeel? Ga dan naar www.helponsoogsten.nl

Zoek je informatie over maatregelen in verband met de gevolgen van de coronavirus? Bekijk dan www.greenportnhn.nl/coronavirus