Ontmoeten, ontdekken en proeven
Tijdens de Dutch Agri Food Week vond het Culinair & Gezond Event plaats waar je kennis kon maken met Jeelink. Onder de naam Jeelink verkoopt Jumbo Monique verse producten van regionale telers. Alle ingrediënten worden duurzaam ontwikkeld met respect voor het milieu.
Koken met verse streekproducten
Kok Mathieu (o.a. bekend van Zalmrokerij Smoking) bereidde een heerlijk gerecht waar ter plekke van kon worden geproefd. De regionale leverancier Buysman Kruiden vertelde over kruiden als smaakmaker. Nathalia Zoer van Natural Nature Food gaf lezingen over chutneys en mosterd proeven en ontdekken. Het gerecht wat gemaakt werd was een heerlijke Kingfish bereid door Mathieu Robert van Zalmrokerij Smoking met mosterd van Natural Nature en de smaakmakers van Buysman Kruiden.
ProeVen
Buiten werden tweede keus peren en appels verkocht door het ProeVkantoor. Deze tweede keus appels en peren doen qua smaak echt niet onder voor hun zogenaamd 'perfecte' broertjes en zusjes.