8
Mei
Tour de Boer voor Noordwest Ziekenhuisgroep

Binnenkort lanceert Noordwest Ziekenhuisgroep in samenwerking met Greenport Noord-Holland Noord,  Marfo Food Group en ProeVkantoor haar eerste Noord-Hollandse streekgerecht in een reeks van vier vegetarische regionale gerechten. 

Tour de boer
Ter introductie werd voor ruim vijftig medewerkers (voedingsassistenten, servicemedewerkers en keukenmedewerkers ) van het ziekenhuis  op dinsdag 2 mei een Tour de Boer georganiseerd onder leiding van Matthijs Post van ProeVkantoor. Ze bezochten twee telers (Piet Ligthart en maatschap Broersen) die ingrediënten leveren voor de gerechten. Ter afsluiting werd er gezamenlijk op locatie tussen de spinazie bij Broersen het lentegerecht gegeten. Chefkok Pascal Jalhay gaf uitleg over het gerecht. Voldaan en vol "verse" informatie toerden de medewerkers terug naar  Alkmaar en Den Helder.  

Lokale ingrediënten 
Vanaf maandag 8 mei biedt Noordwest ziekenhuisgroep haar cliënten buiten de kaart om elk seizoen een 100% vegetarisch streekgerecht, geïnspireerd op de tijd van het jaar. De Noordwest Ziekenhuisgroep voelt zich sterk verbonden met de regio. Daarom kiezen zij bewust voor groenten van  uit de regio Noord-Holland Noord. In samenwerking met Greenport NHN hebben zij hun leverancier Marfo in contact gebracht met telers uit de regio. Via het ProeVkantoor worden de groentes van de telers geleverd aan Marfo. Het eerste resultaat daarvan: vier seizoensgerechten die speciaal voor Noordwest Ziekenhuisgroep ontwikkeld zijn met regionale groenten. Gestart wordt met een sprankelend lentegerecht, een polentataartje met gemengde groenten. In het voorjaarsgerecht o.a. spinazie van Mts. Broersen uit Lutjebroek, ui van teler Piet Ligthart uit Wervershoof en rode paprika van Jansen Paprika en oranje paprika van Barendse Dc . 

Dit initiatief is een onderdeel van het project agri-voeding -gezondheid van GreenPort NHN en  wordt mede mogelijk gemaakt door Provincie Noord-Holland. 

Plaats een reactie