HBO Ondernemerschap Associate degree (Ad)

Ben jij die toekomstgerichte agrarische ondernemer? Heb jij de ambitie om het beste in jezelf naar boven te halen? Verbreed je kennis en ontwikkel managementvaardigheden die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Ondernemen is je passie en je hebt al een aantal jaar werkervaring maar je hebt de ambitie om door te groeien.  

In samenwerking met Hoogeschool Aeres, het Clusius College en de AgriTech Campus starten er jaarlijks in september in Hoorn de volgende deeltijdstudies voor jonge en toekomstige agrarische ondernemers: de tweejarige HBO-studie Bedrijfskunde en Agribusiness met de uitstroomrichtingen Agrarisch Ondernemerschap & Management en Beleid & Buitenruimte.

De studies leidt op tot een diploma Associate degree (Ad). Het eindniveau van de Ad staat tussen het mbo-niveau 4 en een hbo-bachelor in.  De deeltijdstudie richt zich op mbo-ers (niveau 4 en 21 jaar of ouder) met minimaal twee jaar werkervaring. De opleidinge is een variant van de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness. Na het afronden van de  studie ontvang je het getuigschrift Ad Bedrijfskunde & Agribusiness. L

De studie is opgedeeld in modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn. Het eerst jaar worden de lessen gegeven op het Clusius College in Hoorn. Het tweede jaar worden de lessen vooralsnog gegegeven bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Inhoud studie

De verantwoordelijkheden binnen het werkveld verschuiven en er worden meer eisen gesteld aan bijvoorbeeld duurzaamheid. Er is meer en meer behoefte aan mensen die een leidinggevende of coördinerende rol vervullen. Als bedrijfskundige ben je straks de verbindende schakel tussen betrokken partijen. Bij de Associate degree Management, beleid & buitenruimte ontwikkel je bedrijfskundige- en managementvaardigheden. 

De Associate degree Ondernemerschap is gericht op ondernemers en werkenden in de primaire sector. Voor als je als mbo-er je verder wilt ontwikkelen of als je door wil groeien binnen een bedrijf. Je leert alles over de laatste ontwikkelingen, marketing, logistiek en bedrijfsovername. Ook ontwikkel je managementvaardigheden.

Informatieavonden

Ben jij geinteresseerd in een deeltijd Ad-hbo opleiding? Speciaal voor jou organiseren we naast onze algemene open dagen een aantal informatieavonden. Deze open avonden vinden  plaats op:

  • woensdag 22 november 2017 18;30-20:30
  • vrijdag 26 januari 2018 18:30-20:30
  • zaterdag 27 januari 2018  10:00-13:00 
  • woensdag 14 februari 2018, 11:00-13:30
  • dinsdag 28 augustus 2018 18:30-20:30

Locatie: Clusius College Hoorn, Blauwe Berg 1a Hoorn. 

Deze opleiding wordt uitgevoerd door het Clusius College in samenwerking met Hogeschool Aeres in Dronten. De studies worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn, AgriTech Campus (GreenPort NHN) en de Provincie Noord-Holland. 

Meer informatie

Nancy Boterblom

Projectleider GreenTech NHN

Plaats een reactie