HBO Ondernemerschap Associate degree (Ad)

Ben jij die toekomstgerichte agrarische ondernemer? Heb jij de ambitie om het beste in jezelf naar boven te halen? Verbreed je kennis en ontwikkel managementvaardigheden die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Ondernemen is je passie en je hebt al een aantal jaar werkervaring maar je hebt de ambitie om door te groeien.  

In samenwerking met Hoogeschool Aeres, het Clusius College en de AgriTech Campus starten er jaarlijks in september in Hoorn de volgende deeltijdstudies voor jonge en toekomstige agrarische ondernemers: de tweejarige HBO-studie Bedrijfskunde en Agribusiness met de uitstroomrichtingen Agrarisch Ondernemerschap & Management en Beleid & Buitenruimte.

Ook start er dit jaar een voltijdstudie Associate degree Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness (voltijd).  De studies leiden op tot een diploma Associate degree (Ad). Het eindniveau van de Ad staat tussen het mbo-niveau 4 en een hbo-bachelor in.  De deeltijdstudie richt zich op mbo-ers (niveau 4 en 21 jaar of ouder) met minimaal twee jaar werkervaring. De opleidingen zijn een variant van de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness. Na het afronden van de  studie ontvang je het getuigschrift Ad Bedrijfskunde & Agribusiness. Lees meer in de PDF-pictogramfoldervoltijdstudie Associate degree Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness. 

De studies zijn opgedeeld in modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn. Het eerst jaar worden de lessen gegeven op Het Clusius in Hoorn. Het tweede jaar worden de lessen vooralsnog gegegeven bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Inhoud studie

De verantwoordelijkheden binnen het werkveld verschuiven en er worden meer eisen gesteld aan bijvoorbeeld duurzaamheid. Er is meer en meer behoefte aan mensen die een leidinggevende of coördinerende rol vervullen. Als bedrijfskundige ben je straks de verbindende schakel tussen betrokken partijen. Bij de Associate degree Management, beleid & buitenruimte ontwikkel je bedrijfskundige- en managementvaardigheden. 

De Associate degree Ondernemerschap is gericht op ondernemers en werkenden in de primaire sector. Voor als je als mbo-er je verder wilt ontwikkelen of als je door wil groeien binnen een bedrijf. Je leert alles over de laatste ontwikkelingen, marketing, logistiek en bedrijfsovername. Ook ontwikkel je managementvaardigheden.

Informatieavonden

Ben jij geinteresseerd in een deeltijd Ad-hbo opleiding? Speciaal voor jou organiseren we naast onze algemene open dagen een aantal informatieavonden. Deze open avonden vinden in 2017 plaats op:

  • 16 maart 19.00-20.30
  • 8 juni 19.00-20.30 uur
  • 24 augustus 19.00-20.30 uur

Ben jij geinteresseerd in een voltijd Ad-hbo opleiding? Kom dan naar een van onze open dagen of informatieavonden. In 2017 vindt deze plaats op 29 maart 18.30-21.00 uur Locatie: Clusius College Hoorn

Aanmelden

Via studielink.nl  kun je je inschrijven. Aanmelden kan tot en met 1 mei 2017.

 

Deze opleiding wordt uitgevoerd door het Clusius College in samenwerking met Hogeschool Aeres in Dronten. De studies worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn, AgriTech Campus (GreenPort NHN) en de Provincie Noord-Holland. 

Meer informatie

Plaats een reactie