HBO Ondernemerschap Associate degree (Ad)

Ben jij die toekomstgerichte agrarische ondernemer? Heb jij de ambitie om het beste in jezelf naar boven te halen? Verbreed je kennis en ontwikkel managementvaardigheden die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Ondernemen is je passie en je hebt al een aantal jaar werkervaring maar je hebt de ambitie om door te groeien.  De deeltijdstudie HBO-Ondernemerschap biedt jou in twee jaar tijd de handvatten om jezelf te ontwikkelen. 

In samenwerking met CAH Vilentum, het Clusius College en de AgriTech Campus starten er jaarlijks in september in Hoorn de volgende deeltijdstudies voor jonge en toekomstige agrarische ondernemers: de tweejarige HBO-studie Bedrijfskunde en Agribusiness met de uitstroomrichtingen Agrarisch Ondernemerschap en Management, Beleid & Buitenruimte.  

De studie leidt op tot een diploma Associate degree (Ad). Het eindniveau van de Ad staat tussen het mbo-niveau 4 en een hbo-bachelor in.  De deeltijdstudie richt zich op mbo-ers (niveau 4 en 21 jaar of ouder) met minimaal twee jaar werkervaring. De opleidingen zijn een variant van de opleiding Bedrijfskunde & Agribusiness. Na het afronden van de  studie ontvang je het getuigschrift Ad Bedrijfskunde & Agribusiness.

De studies zijn opgedeeld in modules, die ook afzonderlijk te volgen zijn. Het eerst jaar worden de lessen gegeven op Het Clusius in Hoorn. Het tweede jaar worden de lessen vooralsnog gegegeven in bij CAH Vilentum in Dronten.

Jaar 1 (Hoorn)
Inwerken, oriënteren en maatschappelijk verantwoord ondernemen
Managementvaardigheden
Organisatiekunde
Elementaire bedrijfseconomie
Kwaliteitsmanagement
Vaardigheidstraining
Marketing

Jaar 2 (Dronten)
Bedrijfseconomie 
Planning en logistiek 
Projectadministratie en projectmanagement (voor de Ad MBB)
Wet- en regelgeving 
Vaardigheidstraining 
Assessment/bedrijfsopdracht 
Risicomanagement 
Strategische marketing 
Familiebedrijf en bedrijfsovername (voor agrarische ondernemers) 
Persoonlijke ontwikkeling

Voor wie?
Heb je al een aantal jaar werkervaring en wil je nog een aanvullende studie doen? Dan is de Ad Ondernemerschap iets voor jou! Je leert wat het belang is van goed vakmanschap op veehouderij of tuin- en akkerbouw gebied. Daarnaast houd je je bezig met het ontwikkelen van vaardigheden en kun je veel van elkaar leren als ondernemer.

Informatie

Heb je nog vragen? Stel deze dan gerust aan:
Nancy Boterblom, projectleider Clusius College (n.boterblom@clusius.nl) of Rolph ten Hulzen, studieleider deeltijdstudies CAH Vilentum, r.ten.hulzen@cahvilentum.nl.

Er is op donderdag 25 augustus 2016 om 16:00 een informatiebijeenkomst bij Clusius College Hoorn. Aanmelden is gewenst door een mail te sturen naar n.boterblom@greenportnhn.nl.

Kosten 

Naast het wettelijk collegegeld (€ 1.981 voor 2016-2017) zijn er bijkomende kosten voor het raadplegen van de coach (€ 450 p. jr.) en de studiematerialen (6 x € 50 p. jr.). Het volgen van afzonderlijke modules kost € 730 per modul

Aanmelden

Op studielink vind je de precieze aanmeldprocedure (www.cahvilentum.nl/studielink).

Deze opleiding wordt uitgevoerd door het Clusius College in samenwerking met Hogeschool CAH Vilentum in Dronten. De studies worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn, AgriTech Campus (GreenPort NHN) en de Provincie Noord-Holland. 

Meer informatie

Plaats een reactie