Horizon 2020

Horizon 2020 | Onderzoek en Innovatie

Horizon 2020 is het programma van de Europese Commissie om Europees onderzoek en innovatie te stimuleren. Het totaalbudget voor de periode 2014-2020 is ongeveer €80 miljard .

Horizon 2020 loopt sinds 1 januari 2014 en is de opvolger van het Zevende Kaderprogramma (KP7).

Met Horizon 2020 willen de Europese Commissie en de Nederlandse overheid wetenschap en innovatie stimuleren in het bedrijfsleven en de academische wereld. Zo kunnen zij het concurrentievermogen van Europa vergroten. Daarnaast willen zij het bedrijfsleven en de academische wereld uitdagen om samen oplossingen te bedenken voor maatschappelijke vraagstukken die in heel Europa spelen. Bijvoorbeeld voor klimaatverandering, vergrijzing, voedselveiligheid en betaalbare duurzame energie.

De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is nationaal contactpunt (NCP) voor dit programma.

Wie kan deelnemen aan Horizon 2020?

  • Iedere organisatie die actief is in onderzoek, technologische ontwikkeling en innovatie in internationaal verband
  • Individuele onderzoekers
     

Waarom deelnemen aan Horizon 2020?

Horizon 2020 biedt zowel kennisinstellingen, bedrijven als individuele wetenschappelijke onderzoekers de mogelijkheid op:

  • financiering van een innovatief project
  • het aantrekken of behouden van onderzoekers
  • het versterken van hun internationale netwerk
  • het opdoen van nieuwe kennis en expertise
     

Werkprogramma’s 2018-2020 beschikbaar

De Europese Commissie (EC) heeft de Horizon 2020 werkprogramma’s voor 2018-2020 gepubliceerd op hun website.

Team IRIS (voorheen EG-Liaison of EGL) bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland, maakt u wegwijs binnen Horizon 2020 en vergroot zo uw kansen op een succesvolle deelname. Team IRIS is het Nederlandse National Contact Point voor Horizon 2020. Voor het zoeken naar een partner via de Europese partner search database kunt u meer informatie vinden via www.rvo.nl/een.
Bekijk ook de Horizon 2020 website van de Europese Commissie, check de online handleiding of neem contact op met een van onze adviseurs for meer informatie.

Voor meer informatie, klik hier.