AFGELAST! - Symposium Novel Foods

datum
15 mei 2020 - 13:30
DoelgroepOndernemers
LocatieAlkmaar, Paardenmarkt 1 (kantoor Schenkeveld Advocaten)
Kostengratis

Allanblackia seed oil, Chia seeds in compotes, whole and ground crickets, whole and ground grasshopper, pea and rice protein by Shiitake mycelia. Voor deze producten en zoveel andere is op basis van de Novel Foods Verordening een aanvraag ingediend bij de Europese Commissie om te worden toegelaten op de Europese markt als novel food. Bent u ook een agri en/of food-innovator? Wilt u nieuwe voedingsmiddelen op de markt brengen? Wilt u voedingsmiddelen van buiten de Europese Unie produceren en op de markt brengen? Wilt u een gezondheidsclaim op uw product? Wilt u bewijs dat uw product veilig is? Wilt u informatie over hoe u uw nieuwe toepassing kunt beschermen tegen concurrentie? Wilt u meer begrip hebben over waar mogelijk diervriendelijke testmethoden?

Het Novel Foods Symposium presenteert een routekaart in de wereld van de Novel Foods. Meld u snel aan. Er is een beperkt aantal plaatsen.

Meld u via deze link aan 

Representanten uit de politieke, wetenschappelijke, juridische en financiële wereld gaan onder leiding van Anouschka Laheij met u en met elkaar de dialoog aan. Knelpunten worden geïdentificeerd en oplossingen worden via een geïntegreerde proactieve aanpak gezocht. Het doel is om het ondernemers in staat te stellen snel en efficiënt door registraties procedures te laten gaan en de bevestiging te geven of zij moeten registreren en waar, tegen de laagst mogelijke kosten. Krijg grip op de problematiek en denk mee met andere specialisten.

Het symposium vindt plaats op vrijdag 15 mei 2020 bij Schenkeveld Advocaten in Alkmaar. Het symposium is het resultaat van een samenwerking tussen Greenport Noord-Holland Noord, NH Food, het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), de provincie Noord-Holland, Ockham Groep B.V., Vivaltes en Schenkeveld Advocaten.

Het programma (onder voorbehoud) is als volgt:

13.00 Ontvangst.
13.30 Roadmap juridisch (door Annette Mak, Schenkeveld Advocaten) en wetenschappelijk (door Marjolein Wildwater, Vivaltes).
14.00 Praktijk casus (door Mei Wang, CEO SU BioMedicine). 
14.30 Praktijk casus (door Paul Wilhelm, eigenaar van een cannabis bedrijf). 
15.00 Politiek en novel foods (door een vooraanstaand politicus).
15.30 Financiële mogelijkheden voor novel foods bedrijven (door financier novel foods).
16.00 Discussie met online poll en uitreiking beslisboom.
16.30 Afsluiting met een hapje en een drankje.

U kunt ZELF het verschil maken. Laat uw problemen, meningen en ideeën horen.

Meer informatie

Erna Steenhuis

Projectcoordinator & Communicatie