14 Okt - 14 Okt
Innovatie in NHN: Teelt op water in de praktijk

Kom op zaterdag 14 oktober 2017 kijken bij Pater Broersen in Waarland naar Teelt op Water in de praktijk. De openstelling van het bedrijf is van 10.00-12.00. Aanmelden voor het bezoek kan in onderstaande aanmeldmodule of door uw contactgegevens te sturen o.v.v. Teelt op water in de praktijk naar aanmeldingen@greenportnhn.nl

Witte plateaus vol plantjes drijven in het water. De Noord-Hollandse teler Pater Broersen laat een deel van zijn planten niet in de grond groeien, maar op water. Op 6000 vierkante meter aan waterbakken worden luxe bladgroenten voor de commerciële markt gekweekt. 

Pater Broersen is een vollegrondsgroenteteler – het heeft in Noord-Holland Noord 250 hectare grond waarop het onder meer ijsbergsla, spitskool en boerenkool kweekt – maar sinds 2010 pioniert het bedrijf met teelt op water. Deze innovatieve teeltmethode is schoner, zandvrij en duurzamer omdat er minder gewasbeschermingsmiddelen nodig zijn, legt Dave Smit uit, een van de partners van Pater Broersen. “Met dit systeem hebben we al een voorschot op de teelt van de toekomst genomen.” Kom op 14 oktober kijken, meld u aan. 

Pater Broersen doet mee aan het landelijk Dutch Agri Food Week programma Kom op het erf.
Nationale open deuren dag bij boeren, tuinders en telers in heel Nederland. Iedereen is welkom om een kijkje te komen nemen.

Meer informatie over teelt op water kunt u vinden op: www.teeltopwater.nl

Aanmelden