12 Jun
Insecten zijn om op te vreten

De wereld heeft een tekort aan gezonde voeding. Insecten zijn een mogelijke aanvulling en oplossing. Zo gek is dat overigens niet, want in veel landen is het eten van insecten al volstrekt normaal. Tegenwoordig kun je in sommige Nederlandse supermarkten ook al insecten- of wormenburgers kopen. 

Tijdens de masterclass 'Insecten zijn om op te vreten' vertelt Feike van der Leij, docent bij Hogeschool Inholland en lector Food Health and Safety bij Hogeschool Van Hall Larenstein, over de toekomstige rol van insecten in onze voeding. Albert Kooy  (Chef van Stenden Hotel, Wannee en Stenden Hogeschool en  initiatiefnemer Dutch Cuisine) neemt de deelnemers mee in het bereiden en eten van insecten,

Programma

  • 14.00 uur  Ontvangst
  • 14.30 uur  "Insecten zijn om op te vreten", door Feike van der Leij
  • 15.30 uur  "Culiniar met insecten", door Albert Kooy 
  • 16.00 uur  Borrel (met insectenhapjes)