28 Sep
Masterclass duurzaamheid Teelt op Water

Weet u hoe duurzaam op water geteelde gewassen zijn? Tijdens de Seed Meets Technology dagen vindt een masterclass plaats vanuit het project EFRO-EVERGREEN waar u op een transparante manier wordt getoond hoe duurzaamheid meetbaar gemaakt kan worden.

De stichting Benifits of Nature (BON) zet zich in voor een duurzame tuinbouwsector en heeft een eerste analyse gedaan naar de duurzaamheid van teelt op water. Op basis van bedrijfsgegevens en het model van stichting BON is onderzocht welke footprint het telen op water heeft in vergelijking met de traditionele teelt in Nederland, en mooier, in welke proces nog winst behaald kan worden. Bent u benieuwd? Meten is tenslotte weten! Kom naar deze presentatie van Henri Potze, directeur van Benefits of Nature en meld u aan (zie onder). 

Jan Botman is directeur van Botman Hydroponics. Zijn systemen worden gebruikt in de teelten op water. Botman Hydroponics is deelnemer in het project EVERGREEN waarin het telen op water wordt doorontwikkeld. Hij geeft een toelichting op de onderzoeken in de diverse teelten op water en de resultaten tot dusver.

Programma:
09.00- 09.30 uur inloop
09.30- 10.10 uur presentatie BON uitkomsten door Henri Potze
10,10 -10.40 uur presentatie Jan Botman : Duurzaam tellen met hydroponics 
10.30- 11.00 uur interactie met de zaal.
Na de masterclass is er gelegenheid om te netwerken en kunt u de beurs van Seed Meets Technology bezoeken.

Aanmelden