In Foodportret vertellen mensen over hun carriere of onderneming in de foodsector van Noord-Holland Noord. 

Evelyn Schouten, Clusius College

Evelyn Schouten: Het Clusius College heeft veel te bieden als opleider voor de foodsector

Voor docent Evelyn staan de thema's gezondheid en duurzaamheid bovenaan haar lijstje 

Tim Spooren: Werken van zaadje tot verpakt product

In twintig jaar tijd bewoog hij langs oosterse snacks, koekjes, azijn om uiteindelijk in 2018 te komen waar hij nu zit: Van der Plas Sprouts in Broek op Langedijk. 

Eva van der Plas

Eva van Van der Plas Sprouts: duurzaam in mens en product

Met drie man sterk staan ze tegenwoordig aan het roer: de derde generatie van Van der Plas Sprouts.

Foodportret Rosa

Van bier tot eetpapier: bij Rosa Dekker staat kwaliteit voorop

Ze ging naar de open dag van het Clusius voor de opleiding bloemist, maar toen stond daar ineens een kraampje met borrelnootjes van Duyvis...

Cock Smit NHFood

Cock Smit: Werken met voedsel is prachtig!

"Ik studeerde levensmiddelentechnologie aan de hogere agrarische school. En nu sta ik zelf voor de klas.”

PUURGroenten

Han en Saskia van PUURgroenten: “Hup, de schouders eronder!”

Limonade, bloemenzout, bloemenconfetti…dat is wat 2020 onder andere bracht voor PUURGroenten. “Mooie en smakelijke producten waar we hartstikke enthousiast over zijn”,

Martijn Grosmann: voorbeeld van de kracht van samenwerking

Sinds de start van Greenport NHN houdt Martijn zich met veel plezier bezig met de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

NHFood Bonborange

Anique van Tol: “Ontzettend leuk om met voedsel en nieuwe producten bezig te zijn”

Met haar baan als junior productmanager bij Vezet én met start-up Bonborange blijven er voor Anique weinig lege plekjes in haar agenda over.

Foodportret: Renee Boerefijn,Bunge Loders Croklaan

Renee Boerefijn

Renee Boerefijn is verantwoordelijk voor innovatie bij Bunge Loders Croklaan (van Crok & Laan). Het bedrijf levert speciale oliën en vetten voor met name de chocolade- en bakkerij-industrie, als ook zaadoliën voor hartige levensmiddelen. 

Lector Health & Food dr. Feike van der Leij

Feike van der Leij is lector Health & Food bij Inholland. Feike is verbonden aan NH Food, waar hij als lid van de werkgroep diverse activiteiten ontplooit.

Fica docentstage

Judith Bontenbal, docent Food Commerce & Technology

Judith is al 20 jaar docent onderzoeker en heeft een achtergrond in procestechnologie. Ze houdt zich bezig met het industrieel bereiden van voedingsmiddelen.

Cees Neefjes Dijklander Ziekenhuis- Foto Marcel Rob NHD

Ruud Neefjes: Smaakpoli Dijklander Ziekenhuis

Kroketje met honing, bloemkool met stroop: smaakpoli voor oncologiepatiënten. Cees Neefjes, dieetkok van het Dijklander Ziekenhuis, biedt de helpende hand bij smaaksturing.

Uw FoodPortret hier?

Neem contact op met Erna Steenhuis via communicatie@nhfood.nl

Buysman Kruiden

Potkruiden zoals basilicum, bieslook, koriander en munt van goede kwaliteit telen op duurzame wijze. Dat doet het familiebedrijf Buysman Kruiden al jaren met succes.

Monique Ravenstijn van Jumbo Monique

Supermarkten zijn de kerken van vroeger. Dat zegt Monique Ravenstijn, franchisenemer van de Jumbo in Heerhugowaard en Zwaagdijk-Oost.

ProeVkantoor

ProeVkantoor: Matthijs Post

Matthijs Post werkt met 60 telers en boeren samen om de regio te voorzien van duurzame groenten, fruit en delicatessen.