In Foodportret vertellen mensen over hun carriere of onderneming in de foodsector van Noord-Holland Noord.

Tim Spooren: Werken van zaadje tot verpakt product
In twintig jaar tijd bewoog hij langs oosterse snacks, koekjes, azijn om uiteindelijk in 2018 te komen waar hij nu zit: Van der Plas Sprouts in Broek op Langedijk.

Eva van Van der Plas Sprouts: duurzaam in mens en product
Met drie man sterk staan ze tegenwoordig aan het roer: de derde generatie van Van der Plas Sprouts.

Van bier tot eetpapier: bij Rosa Dekker staat kwaliteit voorop
Ze ging naar de open dag van het Clusius voor de opleiding bloemist, maar toen stond daar ineens een kraampje met borrelnootjes van Duyvis...

Cock Smit: Werken met voedsel is prachtig!
"Ik studeerde levensmiddelentechnologie aan de hogere agrarische school. En nu sta ik zelf voor de klas.”

Han en Saskia van PUURgroenten: “Hup, de schouders eronder!”
Limonade, bloemenzout, bloemenconfetti…dat is wat 2020 onder andere bracht voor PUURGroenten. “Mooie en smakelijke producten waar we hartstikke enthousiast over zijn”,

Martijn Grosmann: voorbeeld van de kracht van samenwerking
Sinds de start van Greenport NHN houdt Martijn zich met veel plezier bezig met de verbinding tussen onderwijs en arbeidsmarkt.

Anique van Tol: “Ontzettend leuk om met voedsel en nieuwe producten bezig te zijn”
Met haar baan als junior productmanager bij Vezet én met start-up Bonborange blijven er voor Anique weinig lege plekjes in haar agenda over.

Renee Boerefijn
Renee Boerefijn is verantwoordelijk voor innovatie bij Bunge Loders Croklaan (van Crok & Laan). Het bedrijf levert speciale oliën en vetten voor met name de chocolade- en bakkerij-industrie, als ook zaadoliën voor hartige levensmiddelen.

Lector Health & Food dr. Feike van der Leij
Feike van der Leij is lector Health & Food bij Inholland. Feike is verbonden aan NH Food, waar hij als lid van de werkgroep diverse activiteiten ontplooit.

Judith Bontenbal, docent Food Commerce & Technology
Judith is al 20 jaar docent onderzoeker en heeft een achtergrond in procestechnologie. Ze houdt zich bezig met het industrieel bereiden van voedingsmiddelen.

Ruud Neefjes: Smaakpoli Dijklander Ziekenhuis
Kroketje met honing, bloemkool met stroop: smaakpoli voor oncologiepatiënten. Cees Neefjes, dieetkok van het Dijklander Ziekenhuis, biedt de helpende hand bij smaaksturing.

Uw FoodPortret hier?
Neem contact op met Erna Steenhuis via communicatie@nhfood.nl

Buysman Kruiden
Potkruiden zoals basilicum, bieslook, koriander en munt van goede kwaliteit telen op duurzame wijze. Dat doet het familiebedrijf Buysman Kruiden al jaren met succes.

Monique Ravenstijn van Jumbo Monique
Supermarkten zijn de kerken van vroeger. Dat zegt Monique Ravenstijn, franchisenemer van de Jumbo in Heerhugowaard en Zwaagdijk-Oost.

ProeVkantoor: Matthijs Post
Matthijs Post werkt met 60 telers en boeren samen om de regio te voorzien van duurzame groenten, fruit en delicatessen.