10
Apr
’Food clinic’ bij AZ voor Breezandse scholieren

Leerlingen uit groep 7/8 van De Zandhorst in Breezand en De Vlieberg in Den Helder zijn op woensdag 11 april een ochtend te gast bij AZ in Alkmaar. De kinderen volgen bij de betaaldvoetbalclub een ’foodclinic’ met leeftijdgenootjes van zeven andere scholen uit Noord-Holland.

Pastagroenten

In het kader van gezond eten gaan ze een smoothie maken, pastagroenten snijden en lunchen. Ook wordt een sportactiviteit ondernomen, krijgen leerlingen een rondleiding in het AZ-stadion en doen ze mee aan een quiz.

Vlogs

De clinic is onderdeel van de Rabo AZ Foodtour. Tijdens deze lessen over gezonde voeding hebben de leerlingen ook vlogs (videodagboeken) gemaakt. Aan het eind van de clinic zal bekend worden gemaakt wie de beste vlog heeft afgeleverd en welke klas op zondag 6 mei naar de wedstrijd AZ-PEC Zwolle mag.

Foodtour

De lokale Rabobanken Kop van Noord-Holland, Alkmaar, West-Friesland, Zaanstreek en Noord-Kennemerland) werken samen met AZ Alkmaar en Greenport NHN aan een nieuw lesprogramma voor basisscholen groep 7/8 (leeftijd 10-12 jaar).

In 2018 vindt een pilot plaats van het lesprogramma bij 10 klassen in Noord-Holland. Het lesprogramma duurt twee weken. Elke dag wordt ander thema behandeld, dat via filmpjes met AZ-spelers, trainers en voedingsdeskundigen wordt geïntroduceerd. Ook bestaat de mogelijkheid voor een bezoek aan een agrarisch bedrijf in de buurt. De leerlingen gaan vervolgens zelf aan de slag met een vlogopdracht over het thema. Ze krijgen hierbij hulp van Timo, de populaire vlogger van AZ. De klassen sturen vlogs in waarmee ze kans maken om aanwezig te zijn bij een spetterende ‘Foodclinic’ in het AFAS-stadion op 11 april a.s.

Het is de bedoeling dat, met de ervaringen uit deze pilot er een definitief lesprogramma wordt opgezet waaraan vanaf volgend schooljaar alle scholen in Noord-Holland aan mee kunnen doen.

Wat willen Rabobank, AZ en Greenport NHN met de Rabo AZ Food Tour bereiken:

  • bewust maken van gezonde voeding
  • bewust laten worden van een gezonde levensstijl
  • kennis laten maken met voedsel uit je eigen regio
  • actief meedenken over maatschappelijke issues rondom voeding


www.raboazfoodtour.nl

Lees hier het bericht: AZ-selectie helpt scholieren bij gezonde voeding met de Rabo AZ Foodtour

Bron: NoordHollands Dagblad, Martijn Gijsbertsen, 5 april 2018

Plaats een reactie