Berichtgeving JanWillem Breukink

7 januari 2020

Op zaterdag 4 januari overleed JanWillem Breukink, oud-directeur van Incotec. JanWillem Breukink heeft sinds 1978 een grote bijdrage geleverd aan de ontwikkeling van de zaadindustrie en was jarenlang het gezicht en boegbeeld van de zaadsector en Seed Valley. Hij vervulde een belangrijke rol in de economische en maatschappelijke ontwikkeling, zowel in de regio Enkhuizen als daarbuiten.

JanWillem was directeur van Incotec van 1989 tot 2014. Onder zijn leiding ontwikkelde Incotec zich tot een sterk innovatief en zelfstandig bedrijf gespecialiseerd in zaadtechnologie. JanWillem zette zich daarnaast zeer actief in voor de belangen van de branche en was actief in regionale, nationale en internationale organisaties zoals Seed Valley, Plantum, de European Seed Association (ESA) en de International Seed Federation (ISF). In 2011 werd hij benoemd als lid van het topteam Tuinbouw & Uitgangsmaterialen waar hij het MKB-bedrijfsleven vertegenwoordigde. In mei 2016 werd hij benoemd tot Officier in de Orde van Oranje-Nassau, voor zijn verdienste voor de zaadsector, het bedrijf Incotec en de maatschappelijke en economische ontwikkeling van de regio Enkhuizen.

Vele jaren is JanWillem Breukink binnen de stuurgroep van Greenport Noord-Holland Noord het gezicht geweest van Seed Valley. Door zijn brede belangstelling en door zijn andere functies wist hij de ontwikkelingen van de agribusiness in Noord-Holland steeds in een bredere context te plaatsen, zowel nationaal als internationaal. Ook maakte hij deel uit van het stichtingsbestuur van de Greenport Noord-Holland Noord, waarin hij opviel door zijn scherpe, positief-kritische inbreng.

Maar bovenal herinneren we JanWillem als een zeer prettig mens met een grote betrokkenheid. Wij, het bestuur en programmabureau Greenport Noord-Holland Noord, wensen de nabestaanden veel sterkte voor nu en de komende periode.