13
Nov
Martinuscollege kiest voor gezond

Gezondheid en een gezonde leefstijl zijn belangrijk. Een school kan hieraan een positieve bijdrage leveren door leerlingen voldoende te laten bewegen, in de lessen aandacht te besteden aan deze thema’s en door in de aula’s een lekker en gezond aanbod van betaalbare producten aan te bieden. Om dit laatste onder de aandacht te brengen, ontvangen zo’n 800 onderbouwleerlingen van het Martinuscollege in Grootebroek een gezonde snack-tas. 

Nieuwe producten proeven

De inhoud van de tas biedt leerlingen voor een aantal dagen de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente en fruit en geeft leerlingen de kans om (nieuwe) regionale producten te proeven. Frits Hakkesteegt, initiatiefnemer en leraar lichamelijke opvoeding vertelt: “Wij streven ernaar een gezonde school te zijn. Er zijn watertappunten in de school, er is veel aandacht voor beweging en gezonde leefstijl binnen onze lessen en wij zijn een rookvrije school. De laatste stap is het uitbreiden van ons aanbod gezonde en betaalbare producten in onze aula’s. Het uitdelen van de snack-tassen is hiervoor een mooi startmoment”. 

Topsporter deelt uit

De snack-tassen voor de leerlingen worden gevuld met gezonde groente- en fruitsnacks door Het Proevkantoor, een lokale onderneming die als missie heeft om jongeren meer groente en fruit te laten eten. Er wordt gewerkt met producten uit de regio zoals snoeptomaatjes, worteltjes en komkommers. 
Donderdag 16 november 2017 tussen 14.00 en 16.00 uur worden, tijdens een grote proeverij, de eerste tassen uitgedeeld door topsportster, Benelux waterski-kampioen en oud-leerling Pemm Huisman en wethouder J. Munnik van de gemeente Stede Broec. 

Partijen die dit initiatief ondersteunen, zijn de Gemeente Stede Broec, de oudervereniging, Greenport NHN en de Rabobank.
 

Plaats een reactie