Greenport NHN conferentie: 'Ondernemen met toekomst'

tot
Agrarisch ondernemers, bestuurders en vertegenwoordigers vanuit de politiek
Museum Broeker Veiling, Museumweg 2, Broek op Langedijk
Gratis

De geopolitieke situatie is ingrijpend veranderd en dit raakt ook de agrisector. Een groot conflict op ons continent veroorzaakt tekorten aan allerlei soorten grondstoffen. Tegelijk heeft de sector binnen de landsgrenzen te maken met uiteenlopende problemen, zoals toenemende regelgeving, klimaatverandering en druk op het grondgebruik.

Al die ontwikkelingen roepen vragen op met betrekking tot de toekomst van de agrarische bedrijfstak. Vragen die daarbij aan de orde komen, zijn onder andere: Is er nog ruimte om te ondernemen? Hoe ver moeten we gaan met verduurzaming? Welke impact heeft de oorlog in Oekraïne op de agrisectcor. En welk belang kennen we toe aan voedselzekerheid voor ons land?

Met onze gasten kijken we met een frisse blik vooruit. Investeer in een futureproof agribusiness, zodat de nieuwe generatie agrarisch ondernemers een toekomst heeft.

Meld je aan via het formulier onder deze pagina

Programma

12.45 - 13.30 uur - Inloop

13.30 - 13.35 uur - Opening. Door Jeroen Noot, programmamanager Greenport NHN.

13.35 - 13.40 uur - Welkomstwoord. Door Falco Hoekstra, wethouder gemeente Dijk en Waard.

13.40 - 13.41 uur - Introductie dagvoorzitter Ilse Zaal, Gedeputeerde van de provincie Noord-Holland (EZ).

13.41 - 14.00 uur - Presentatie van de Regioscan die Rabobank heeft uitgevoerd voor Noord-Holland Noord. Door Lambert van Horen, sr specialist Fresh Produce Rabobank.

14.00 - 14.40 uur - Keynote door Mathijs Bouman, vaste columnist van Het Financieele Dagblad en huiseconoom van Nieuwsuur. In zijn presentatie schetst hij de maco-economische ontwikkelingen in de wereld en analyseert hij de impact op de agrarische sector.

14.40 - 14.55 uur - Pauze

14.55 - 15.35 uur - Presentatie projecten Rabo Food Forward. Met Food Forward zoekt Rabobank samen met ondernemers, consumenten, studenten, overheid en partners oplossingen voor het uitdagende voedselvraagstuk. Tijdens de conferentie pitchen vier teams de ontwikkelde concepten voor een deskundige jury. Het winnende idee wordt daadwerkelijk uitgewerkt en krijgt uiteraard de nodige exposure.

15.35 - 16.05 - Paneldiscussie. Onder leiding van dagvoorzitter Ilse Zaal gaan we met vijf jonge agrarisch ondernemers in gesprek over de toekomst van de agri-business. Wat zijn hun plannen, dromen en ambities? En tegen welke obstakels lopen zij aan? Deelnemers aan het panel zijn:

16.05 - 18.00 uur - Netwerkborrel.

Credits foto: By HTW - Own work, CC BY-SA 3.0

LET OP: Na het invullen het inschrijfformulier ontvang je een bevestigingsmail. Als je deze niet in je inbox ziet, controleer dan even je spambox.

Ja, ik meld mij aan voor de conferentie op 6 oktober

* indicates required

Contactpersoon

Image

Jeroen Noot

Greenport NHN
Programmamanager