Voor optimale voedselproductie is goed waterbeheer essentieel. Vanuit het thema Water maken we ons sterk voor een toekomstbestendig watersysteem en onderzoeken we hoe tuinders zich kunnen aanpassen aan veranderende waterbeschikbaarheid.
Hieronder vind je een overzicht van projecten waarin we met diverse partners werken aan een meer duurzaam en toekomstbestendig waterbeheer in de regio. We beschrijven de fases van het onderzoek, geven updates en delen waar mogelijk resultaten.
Zeewier is steeds meer in het nieuws als veelbelovende biomassa waaronder studies naar methaan reducerende eigenschappen. Met dit project willen we een bijdrage leveren aan verminderen van methaanemissie bij melkvee door inzet van zeewier.
In dit project ontwikkelen we het ontwerpplan voor het Fieldlab Water & Bodem open teelten NHN. In het Fieldlab werken ondernemers, onderwijs en overheden samen aan oplossingen voor duurzaam water-...
Het project Zoetwaterboeren zet in op het ontwikkelen, onderzoeken en demonstreren van een duurzaam agrarisch watersysteem in de volle breedte: van aanbod, opslag, vraag en gift tot kwaliteit van water.
Het agrarisch werk verandert. Eenvoudig handwerk wordt minder, hiervoor in de plaats komen veel functies...
In het kader van het project Zoetwaterboeren zijn op het akkerbouwbedrijf van Klaas Schenk weer verschillende voorzieningen aangelegd om het overtollige regenwater te ‘oogsten’.
Voor het project Zoetwaterboeren hebben medewerkers van Vertify deze week bodemmonsters genomen op het akkerbouwbedrijf van Klaas Schenk. Dit gebeurde op een nieuwe, geautomatiseerde wijze. Namelijk door stalen op verschillende...