Smart Farming Kennisdag

tot
ondernemers, politiek en onderwijs
Loonbedrijf Sturm-Jacobs, Medemblikkerweg 13, Wieringerwerf
Gratis

Tijdens de Smart Farming Kennisdag presenteren wij het laatste nieuws van diverse projecten op het gebied van Smart Farming. Ook maak je kennis met de partners uit het Smart Farming NHN-netwerk.

In enkele keynote presentaties en in paneldiscussies gaan we in op de stand van zaken én toekomst van Smart Farming. Daarnaast komt er een innovatiemarkt waar je de slimme apparatuur live in actie kunt zien. Ook geven deelnemers van verschillende lopende Smart Farming projecten een korte update over de laatste ontwikkelingen.

Programma

13.00 uur: Inloop

13.30 uur: Opening en welkom Greenport Smart Farming NHN. Met dagvoorzitter Monique Ooms, Robert Lever, Pim Sturm en Jeroen Noot.

13.45 uur: Kristel van Ammers (Inholland) en Pieter Vlaar (Vertify) - Digital Farming: de rol van het Onderwijs. In deze presentatie laten we een mooi resultaat zien binnen het project Digital Farming. Over beeldherkenning en de rol van het onderwijs in dit project. 

14.15 uur: Rondetafelgesprek 1 o.l.v. dagvoorzitter. Thema: NU

  • Corné Kempenaar, lector precisielandbouw, NPPL
  • Stef Ruiter, bloembollenteler, Ruiter Wever
  • Niek Persoon, directeur, Amsterdam Green Campus
  • Daniël Banis, Teamleider MKB Strategie & Acquisitie, Ontwikkelingsbedrijf NHN

Gesprek over actuele ontwikkelingen, verwachtingen en barrières en de laatste resultaten in het project Smart Farming NHN.

Vanuit project Smart Farming NHN werken we met diverse partners samen aan de ontwikkeling van precisietechnologie. Wat dit precies inhoudt en tegen welke uitdagingen de deelnemers zoal aanlopen, is te zien in Aflevering 1 met als titel 'De Uitdaging' welke voorafgaand aan het rondetafelgesprek in première gaat.

15.00 uur: Elevator pitches + demonstraties

15.15 uur: Pauze en netwerk- / innovatiemarkt

16.15 uur: André Hoogendijk, directeur BO Akkerbouw - BO Akkerbouw beheert de Gedragscode Datagebruik Akkerbouw, financiert verschillende relevante onderzoeken en werkt mee aan de roadmap digitalisering.

16.45 uur: Rondetafelgesprek 2, o.l.v. dagvoorzitter. Thema TOEKOMST

 

  • Bob van der Hout, directeur Food & Agri Noord Holland Noord 
  • Abdellah Ezzerari, programmamanager Go!NH
  • Marbel de Graaf, voorzitter LTO Noord van Noord-Holland

Gesprek naar aanleiding van drie gepitchte voorstellen uit het Greenport NHN netwerk:  Katapult - Fieldlab Smart Farming – Crop XR Educatie, Amsterdam Green Campus.

17.30 uur: Netwerkborrel

18.00 uur: Buffet

Ja, meld mij aan voor de Kennisdag Smart Farming

* indicates required

Dit project is door de Europese Unie met EFRO mede gefinancierd in het kader van de respons van de Unie op de COVID-19-pandemie.

Logo LTO Noord

 

Met medewerking van:

nppl
 
BO Akkerbouw

 

Contactpersoon

Image

Gerben van Lenthe

LTO Noord
Coördinator Kennis & Innovatie + Water & Bodem