22 Feb - 25 Feb
Vaktentoonstelling 2018

In de bedrijfsgebouwen van Proeftuin Zwaagdijk in Zwaagdijk-Oost vindt van 22 tot en met 25 februari 2018 de vijfde editie van de Vaktentoonstelling plaats. Na het succes van 2017 is het programma nog verder uitgebreid. Dit maakt de Vaktentoonstelling een uitstekende ontmoetingsplaats voor vakgenoten en zakelijke relaties. 

Een duurzame toekomst voor het vak

Op de twee vakdagen (donderdag en vrijdag) is de vakbeurs open en wordt een interessant programma geboden voor telers, broeiers, handelaren en toeleveranciers. Op de marktbroeishow tonen telers hun mooiste soorten, waarbij de direct voor de handel beschikbare cultivars zijn aangegeven. Het centrale thema van de Vaktentoonstelling is dit jaar “een duurzame toekomst voor het bollenvak”. Tijdens de workshops, masterclasses en vakavond komen diverse aspecten van duurzaamheid in de sector aan de orde. Belangrijkste daarbij: hoe zorg je voor een gezonde (duurzame) toekomst voor je bedrijf.

Interpolis Tulpenprijs

Tijdens de Vaktentoonstelling wordt ook dit jaar de Interpolis Tulpenprijs uitgereikt. De ingezonden tulpen worden door Proeftuin Zwaagdijk afgebroeid. Primeur dit jaar is dat de tulpen zowel op water als op potgrond gebroeid worden. De jury wil zo beter aansluiten bij de vraag vanuit de markt. 

Voor meer informatie over de vaktentoonstelling kijk op: www.vaktentoonstelling.nl
Locatie: Proeftuin Zwaagdijk, Tolweg 13, Zwaagdijk-Oost