Met het lanceren van de website nlgholland.com is de coöperatie NLG Holland op 20 januari 2016 officieel van start gegaan. Negen duurzame en biologische bloembollentelers uit Noord-Holland hebben zich eind vorig jaar in deze coöperatie verenigd.

Uitgangspunt van NLG Holland (Natural Living and Growth Holland) is samen optrekken om met minder chemie gezondere bollen en gewassen te telen. En met respect voor bodem en omgeving, gezamenlijk onderzoek doen en de resultaten ervan delen. De coöperatie is voortgekomen uit het praktijknetwerk Natuurlijk Leven Natuurlijk Telen. 

15 april oriëntatiedag ecologische bloembollenteelt

Image
Zo organiseert de coöperatie op 15 april aanstaande in Sint Maartensbrug een oriëntatiedag ecologische bloembollenteelt. De bezoekers krijgen tijdens die dag inzicht in de ecologische teelt. Tegelijk kunnen ze kennismaken met de leden van NLG Holland en hun manier van telen. De oriëntatiedag is bedoeld om agrariërs en geïnteresseerden uit de omgeving te informeren over duurzame vormen van landbouw. Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, opent de dag en verschillende sprekers geven een presentatie over onder meer bodemleven, biodiversiteit en biologische bloembollenteelt in de praktijk. Naast leveranciers van biologische middelen zijn teeltvoorlichters en mechanisatiebedrijven met informatiestands aanwezig. 

Meer informatie of aanmelden

De oriëntatiedag op 15 april is voor de hele agrarische sector interessant. Ook niet-agrariërs zijn van harte welkom. Het programma begint om 13.00 uur bij Huiberts Biologische Bloembollen, Ruigeweg 39, 1752 HB Sint Maartensbrug. Het volledige programma is te vinden op www.nlgholland.com  Inschrijven kan via de website of direct via contact@nlgholland.com

 

Image

Meer nieuws

Duurzame Bloemkool

Eerste rapportage project Duurzame Bloemkool

In opdracht van de provincie Noord-Holland is in maart 2020 gestart met een onderzoek naar het...
tulp koe molen

Biodivers Perspectief voor natuur-inclusief leren en ondernemen

Het programma Biodivers Perspectief is een samenwerkingsverband van onderwijs, bedrijfsleven en...
schapen texel

Schapen en erwten, over hoe de kringlooplandbouw op Texel vorm krijgt

Het project ‘Kringlooplandbouw Texel’ is in 2019 gestart naar aanleiding van een onderzoek door...