Met het lanceren van de website nlgholland.com is de coöperatie NLG Holland op 20 januari 2016 officieel van start gegaan. Negen duurzame en biologische bloembollentelers uit Noord-Holland hebben zich eind vorig jaar in deze coöperatie verenigd.

Uitgangspunt van NLG Holland (Natural Living and Growth Holland) is samen optrekken om met minder chemie gezondere bollen en gewassen te telen. En met respect voor bodem en omgeving, gezamenlijk onderzoek doen en de resultaten ervan delen. De coöperatie is voortgekomen uit het praktijknetwerk Natuurlijk Leven Natuurlijk Telen. 

15 april oriëntatiedag ecologische bloembollenteelt

Image
Zo organiseert de coöperatie op 15 april aanstaande in Sint Maartensbrug een oriëntatiedag ecologische bloembollenteelt. De bezoekers krijgen tijdens die dag inzicht in de ecologische teelt. Tegelijk kunnen ze kennismaken met de leden van NLG Holland en hun manier van telen. De oriëntatiedag is bedoeld om agrariërs en geïnteresseerden uit de omgeving te informeren over duurzame vormen van landbouw. Jaap Bond, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland, opent de dag en verschillende sprekers geven een presentatie over onder meer bodemleven, biodiversiteit en biologische bloembollenteelt in de praktijk. Naast leveranciers van biologische middelen zijn teeltvoorlichters en mechanisatiebedrijven met informatiestands aanwezig. 

Meer informatie of aanmelden

De oriëntatiedag op 15 april is voor de hele agrarische sector interessant. Ook niet-agrariërs zijn van harte welkom. Het programma begint om 13.00 uur bij Huiberts Biologische Bloembollen, Ruigeweg 39, 1752 HB Sint Maartensbrug. Het volledige programma is te vinden op www.nlgholland.com  Inschrijven kan via de website of direct via contact@nlgholland.com

 

Image

Meer nieuws

Automatisch oogsten broccoli weer stapje dichterbij dankzij onderzoek studenten Inholland

Hoe zorg je dat een machine op het veld de broccolistronken met de juiste maat eruit pikt? Een...

Lectorale rede Feike van der Leij: De kracht van smaak

In zijn lectorale rede op 11 oktober deed Feike van der Leij uit de doeken hoe hij samen met...

Bean Me Up!

Met Bean me up! gaan studenten en bedrijfsleven op zoek naar toepassingen en productietechnieken...