Familie fietstour 2.0 van Stichting Dat Lust Ik Wel wederom een succes bij jong en oud

11 oktober 2019

Afgelopen zaterdag 5 oktober werd voor de tweede keer de Familie Fietstour van Stichting Dat Lust Ik Wel georganiseerd.

Onder perfecte weersomstandigheden werden ditmaal 3 bedrijven bezocht. 60 enthousiaste ouders, kinderen en opa’s en oma’s kregen bij alle bedrijven een rondleiding en uiteraard mochten ze proeven van al het lekkers wat het bedrijf te bieden had.

Zo werd er van verse koeienmelk geproefd en ook de ‘vlees’ kant van de koeien werd benadrukt door Slagerij Groot die voor iedere deelnemer een heerlijk mini hamburgertje bakte. Ook mochten er zelf appels en peren geplukt worden en konden ze met eigen ogen zien hoe pindakaas gemaakt werd.

De bedrijven die dit jaar meededen aan de fietstocht waren Veehouderij de Boer uit Lutjebroek, Zelfmakerij/ Zorgboerderij ’t Radje (Evlac pindakaas) uit Venhuizen en fruitkwekerij van der Aarde – Vreeker uit Hem.

Stichting Dat Lust Ik Wel is begonnen met het organiseren van deze fietstochten omdat veel kinderen (en vaak ook hun ouders) de link met de herkomst van ons voedsel zijn kwijt geraakt. Vaak hebben ze geen idee waar ons voedsel vandaan komt en wat je er allemaal mee kunt doen. Stichting Dat Lust Ik Wel wil ouders en kinderen graag weer bewuster maken van waar ons voedsel vandaan komt.

Wat nieuw aan deze editie is, is dat deze is uitgebreid met een gezonde ouder- kind kookworkshop waar lekkere en gezonde gerechten gemaakt gaan worden. Dit met een knipoog naar enkele producten die we tijdens de fietstocht zijn tegengekomen. De kookworkshop vindt plaats op dinsdag 15 oktober, opgeven kan door een mail te sturen naar marjoleinbroersen77@gmail.com.

Kijkt u voor meer informatie over onze activiteiten op www.datlustikwel.nl

De Familie Fiesttour was onderdeel van de Dutch Food Week

Fotograaf: Fred Homan