Foodclinic bij AZ voor 250 scholieren!

15 april 2019

100 klassen in Noord-Holland deden mee aan de Rabo AZ Foodtour,  een online lesprogramma ontwikkeld door Rabobank, AZ en GreenPort Noord-Holland Noord. Tijdens deze lessen over gezonde voeding maakten de leerlingen vlogs. Als afsluiting van de Foodtour konden de klassen met de beste en leukste vlogs een exclusieve Foodclinic bij AZ winnen op donderdag 11 april.

Te gast bij AZ

Uiteindelijk zijn de leerlingen van de tien beste eindvlogs uitgenodigd voor de Foodclinic. Zo ook de leerlingen van CBS het Baken (Sint Pancras), OBS Barnewiel (Oudkarspel), de W.J. Driessenschool (Grootschermer) en OBS de Klimop (Castricum)! Zij werden ’s ochtends met bussen opgehaald en naar het AZ stadion gereden. Daar deden ze mee aan de Foodclinic, die uit vijf verschillende activiteiten bestond.

Sport, voeding en vloggen

Natuurlijk kan voetballen bij AZ niet ontbreken, daarom konden de kinderen op het trainingsveld verschillende sportactiviteiten doen. Een rondleiding door het AZ stadion was ook onderdeel en AZ vlogger Timo gaf een vlogclinic. Hij behandelde de vlogs van de verschillende klassen en gaf ze tips voor volgende vlogs. In het kader van gezond eten gingen de klassen zelf fruitspiesen maken onder begeleiding van JOGG en GGD die dit jaar ook aangehaakt zijn bij de RABO AZ Foodtour.

Winnende vlog

Aan het eind van de clinic werd bekend gemaakt dat OBS Barnewiel (Oudkarspel) de beste vlog heeft gemaakt. Zij waren uitgenodigd voor de wedstrijd AZ – ADO Den Haag van zaterdag 13 april, waar hun vlog voorafgaand aan de wedstrijd op de grote schermen in het stadion werd getoond.

Foto: Ed van de Pol