Op 14 december kwamen zo’n 45 ondernemers naar het bedrijf Natuurlijk Genoegen in Driehuizen om te spreken over de oprichting van een biologische verenging in NH. Het was een zeer geslaagde avond met grote opkomst. Jim Blom (akkerbouwer) vertelde aan de hand van een aantal voorbeelden over de meerwaarde van een bio-vereniging NH. Samengevat: inzetten voor gezamenlijk belang door meedoen, meepraten, ontmoeten.

Speerpunten

  • Het biologisch gezicht van Noord-Holland vormen;
  • Regionale belangenbehartiging en aanspreekpunt zijn voor provincie, GreenPort NH, onderzoek, maatschappelijke organisaties, onderwijs, etc.
  • Sociale contacten en ondersteuning

    Ronald van Marlen boeide de zaal met een vlammend betoog over de waarden/principes van biologische landbouw en het gevaar van mainstream en inkapselen waardoor verlies van autonomie dreigt. Biologische landbouw is een beweging die zich toch zeker niet ondergeschikt laat maken aan de grote machten. Hij gaf als taak aan de nieuwe vereniging mee om minstens 1 keer per jaar met elkaar een ‘regime-analyse’ te maken en te bespreken waar je als ondernemer in het speelveld wilt staan. 
     

Het vervolg

Begin januari komen de ondernemers die een actieve rol willen spelen bij elkaar om de vervolgstappen te bespreken. Eén daarvan zal zijn de stap om de vereniging daadwerkelijk op te richten en een eerste ledenvergadering voor te bereiden. 

Bent u geinteresseerd in deelname of bijeenkomsten? Mail of bel dan met formatie: Rosemarie Slobbe (bio.nh@clusius.nl of 06-55171116) of Colja Corts (06-13195012)

 

Meer nieuws

Cursus Praktijkopleider voor leerbedrijven

De stage of Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is voor studenten van het Clusius College het leukste...

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter: 'Op weg naar een stoet van waterstoftractors"

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter over de eerste waterstoftractor in Noord-Holland en wat...

All You Need is Food Tour gaat van start

Buiten op het schoolplein kunnen leerlingen bij de foodtruck kennismaken met de opleidingen Voeding...