Hbo-opleiding Clusius College Hoorn van start

Aan het Clusius College in Hoorn zijn veertien nieuwe studenten gestart met hun tweejarige Ad-hbo studie. Tijdens deze studie worden de studenten klaargestoomd voor het agrarisch ondernemerschap.

De studenten zijn een bonte verzameling werkenden uit de agri-, food- en groensector. Veehouders, akkerbouwers, bollentelers, hoveniers en medewerkers van het Hoogheemraadschap en Staatsbosbeheer. Tijdens de Ad-hbo opleiding ontwikkelen zij hun leiderschaps- en managementvaardigheden om een meer coördinerende rol binnen een afdeling of bedrijf in te nemen.

Associate degree

Een Associate degree-opleiding staat qua niveau tussen het mbo en het hbo-bachelor getuigschrift in. De lesstof is zeker uitdagend en doet niet onder voor een hbo-studie. De Ad-hbo duurt twee jaar en wordt in deeltijd aangeboden door Aeres Hogeschool die dit in diverse regio’s in samenwerking met groene mbo’s aanbiedt.

Samenwerking

Die samenwerking gaat verder dan het gebruiken van onderwijsfaciliteiten. Ook voor de inhoud van het onderwijs wordt samengewerkt. Zo worden verschillende modules gegeven door docenten van het Clusius College. Voor hen een leuke opdracht die ook meerwaarde levert voor hun lessen in het mbo.

De Provincie Noord-Holland, LTO en GreenPort NHN waarmee dit traject is georganiseerd zijn zeer tevreden dat deze vorm van onderwijs in Hoorn aangeboden wordt.

Meer weten over de Ad-Hbo studie? Klik dan hier

Meer nieuws

Cursus Praktijkopleider voor leerbedrijven

De stage of Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is voor studenten van het Clusius College het leukste...

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter: 'Op weg naar een stoet van waterstoftractors"

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter over de eerste waterstoftractor in Noord-Holland en wat...

All You Need is Food Tour gaat van start

Buiten op het schoolplein kunnen leerlingen bij de foodtruck kennismaken met de opleidingen Voeding...