Kick off Green Juniors project

31 mei 2020
Green Juniors Fica

Op 3 juni wordt gestart met de volgende ronde Green Juniors projecten en staan er enthousiaste 3e jaars studenten van het Wellant College en het Clusius College klaar samen met de 4e jaars studenten van de opleidingen Food Commerce & Technology en Business Innovation van Hogeschool Inholland om de connectie op te zoeken met het bedrijfsleven.

Benieuwd hoe food vraagstukken door studenten opgepakt worden? Kom dan online langs bij het FICA Summer Event op 16 juni aanstaande! Hier ziet u hoe tweedejaars Food Commerce & Technology studenten hun projecten het afgelopen half jaar hebben aangepakt. Na de zomer starten vergelijkbare projecten voor Green Juniors.

Een prachtige leerervaring van de individuele student om met een team ergens verantwoordelijk voor te zijn. Mbo-studenten kunnen proeven van onderzoeksvaardigheden en hbo-studenten krijgen praktische en ambachtelijke vaardigheden mee en doen vaardigheden op in het coachen van medestudenten.  Dit is een mooie kans voor de studenten om naar hun plannen voor de toekomst te kijken en te oefenen met het begeleiden en coachen in een (persoonlijk) ontwikkelproces.

Binnenkort worden de groepen gevormd en na de zomer starten de studenten samen in deze multidisciplinaire projectgroepen en ontmoeten ze elkaar niet alleen digitaal, maar ook persoonlijk. Ook voor de opdrachtgevers geeft het Green Juniors project nieuwe interessante invalshoeken, een win-win situatie dus!

Ben je ook graag aanwezig bij het Online FICA Summer Event? Meld je dan hier aan.

Green Juniors

Green Juniors projecten zijn projecten waarin studenten van verschillende beroepsopleidingen samen in groepen van ca. 5 personen werken aan actuele opdrachten uit de buitenwereld. Het gaat om “echte” agri-food opdrachten waarin dikwijls een marktgedreven gezondheids- of duurzaamheidsaspect de boventoon voert. Voor een deel doen ze dat op school en voor een deel (meestal 1 dag per week) bij het opdrachtgevende bedrijf. Op deze manier kan iedere student met inbreng van de eigen expertise op een multidisciplinaire wijze de groep tot grote prestaties laten komen. Er wordt door betrokken docenten begeleid en met flankerende workshops en trainingen worden wisselende puntjes op de i’s van gewenste “skills” gezet (communicatie; presentatie; werken met excel; LinkedIn etc).  In Noord-Holland is dit al enige tijd een goed onderwijsmodel dat is gestart in Amsterdam met de samenwerking tussen hogeschool Inholland (opleiding Food Commerce & Technology) en het Wellantcollege (opleiding Food). Sinds twee jaar is ook het Clusius College in Alkmaar met de opleidingen Voeding & Voorlichting, Voeding & Technologie en Voeding & Kwaliteit van de partij. Met deze ontwikkelingen zijn ook andere opleidingen van Inholland (Business Innovation in Diemen bijv.) aan gaan haken. In Delft loopt het concept vergelijkbaar maar dan met alle Inholland agri-food opleidingen (Dier- en Veehouderij; Tuinbouw en Agribusiness; Landscape & Environment Management). Voor bedrijven en andere opdrachtgevers een aantrekkelijk concept omdat anders dan bij stages de studenten niet voltijd binnen het bedrijf begeleid hoeven te worden terwijl er door de multidisciplinaire samenwerking vaak originele producten worden opgeleverd. Van de opdrachtgevers wordt wel verwacht bij (tussen) presentaties aanwezig te zijn en bij de eindpresentaties ook bij andere projectbesprekingen een inbreng te hebben. Gastlessen en excursies als tegenprestatie worden ook zeer gewaardeerd.