Bodem
Greenchain

Kickoff-bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij Huiberts Biologische Bloembollen. Ondanks de frisse temperatuur was het een zeer geslaagde bijeenkomst. Onder leiding van dagvoorzitter Michel Jansen gaven diverse sprekers tekst en uitleg over het project dat tot doel heeft een volledig biologische teelt te realiseren in 2035.

Om deze ambitie te verwezenlijken heeft Fieldlab Bol doelstellingen opgesteld verspreid over meerdere fases. Over een jaar moet het areaal duurzame bollenteelt zijn gegroeid tot meer dan drieduizend hectare en over vijf jaar moet dit meer dan twaalfduizend hectare zijn.

De deelnemers aan het project zijn inmiddels al volop aan de slag. Circa zestig gasten waren aanwezig bij de kick-off bijeenkomst. Ter afsluiting werd er feestelijk geproost met bubbels en konden de gasten zich tegoed doen aan bijzondere maar voor deze gelegenheid toepasselijke hapjes. Namelijk tulpenbollen volgens diverse bereidingsmethoden, zoals ‘bollen in zuur’, gefrituurde bollen en bollen op een bruschetta.

Hieronder een selectie van foto’s die we deze middag hebben gemaakt.

Een verslag van deze dag lees je op Platform Bloem.

>De presentaties kun je hier downloaden (pdf).

EFRO logo - medegefinancier door Europese Unie

Meer nieuws

Open Dag project Zoetwaterboeren 2024
Water
Greenchain
Video

Open Dag Zoetwaterboeren: Over het oogsten, opslaan, zuiveren en toedienen van water

Onder de titel ‘van resultaten naar praktische handvatten’ organiseerde het onderzoeksproject Zoetwaterboeren op 6 juni een open middag. Ruim 90 belangstellenden zagen in de praktijk hoe je met een duurzaam...

Laserweeder in bollenteelt voor Fieldlab Bol
Bodem
Greenchain
Video

Fieldlab Bol: de toekomst van bloembollenteelt

Het grootste aaneengesloten bloembollengebied ter wereld bevindt zich in Noord Holland Noord. Dit mooie landschap vol kleurrijke bloemen is niet alleen een lust voor het oog, maar ook een broedplaats...