Bodem
Greenchain

Kickoff-bijeenkomst Fieldlab Bol

De jassen bleven aan tijdens de officiële kick-off van Fieldlab Bol, vrijdag 24 november bij Huiberts Biologische Bloembollen. Ondanks de frisse temperatuur was het een zeer geslaagde bijeenkomst. Onder leiding van dagvoorzitter Michel Jansen gaven diverse sprekers tekst en uitleg over het project dat tot doel heeft een volledig biologische teelt te realiseren in 2035.

Om deze ambitie te verwezenlijken heeft Fieldlab Bol doelstellingen opgesteld verspreid over meerdere fases. Over een jaar moet het areaal duurzame bollenteelt zijn gegroeid tot meer dan drieduizend hectare en over vijf jaar moet dit meer dan twaalfduizend hectare zijn.

De deelnemers aan het project zijn inmiddels al volop aan de slag. Circa zestig gasten waren aanwezig bij de kick-off bijeenkomst. Ter afsluiting werd er feestelijk geproost met bubbels en konden de gasten zich tegoed doen aan bijzondere maar voor deze gelegenheid toepasselijke hapjes. Namelijk tulpenbollen volgens diverse bereidingsmethoden, zoals ‘bollen in zuur’, gefrituurde bollen en bollen op een bruschetta.

Hieronder een selectie van foto’s die we deze middag hebben gemaakt.

Een verslag van deze dag lees je op Platform Bloem.

>De presentaties kun je hier downloaden (pdf).

EFRO logo - medegefinancier door Europese Unie

Meer nieuws

Smart Farming
Energie
Bodem
Water
Ruimte
Werken en leren

Feestelijke kick-off: Samen op weg naar een toekomstbestendige land- en tuinbouw

Microsoft, Greenport NHN en LTO Noord gaven op vrijdag 5 juli de aftrap van een nieuw 12-jarig innovatieprogramma. Met aanzienlijke investeringen en betrokkenheid van boeren en diverse stakeholders als BO...

Kennissessie Groene Tulp en Fieldlab Bol
Bodem
Greenchain

Stakeholdermiddag praat bestuurders bij over duurzame inzet van bollensector

Water, biodiversiteit en omgeving waren de thema’s tijdens een goedbezochte bijeenkomst voor stakeholders van de bollensector. De middag was georganiseerd vanuit de projecten Groene Tulp en Fieldlab Bol vanuit de...