Bodem
Water
Greenchain
Video

Negentig bodemmonsters maken in één dag

Voor het project Zoetwaterboeren hebben medewerkers van Vertify deze week bodemmonsters genomen op het akkerbouwbedrijf van Klaas Schenk. Dit gebeurde op een nieuwe, geautomatiseerde wijze. Namelijk door stalen op verschillende dieptes (0-30, 30-60 en 60-90 cm) in één handeling te boren (in plaats van op elke diepte afzonderlijk).

Een klus die normaal meerdere dagen zou duren, kon zo in één dag worden gedaan. In totaal werden er negentig bodemmonsters genomen. Bij de analyses kijken onderzoekers van Vertify met name naar het N-mineraal gehalte. Dit voorjaar heeft Vertify ook al bodemmonsters genomen en in het voorjaar van 2024 zal dit nogmaals gebeuren. Door verschillende datasets te vergelijken, krijgen we inzicht in de invloed van ons handelen op de stikstofefficiëntie.

Meer nieuws

Werken en leren

Campagne Groene Kracht Vooruit van start

De campagne Groene Kracht Vooruit richt zich op politici en beleidsmakers en is een samenwerking van acht sectorpartijen: Bloemenbureau Holland, Federatie Vruchtgroente Organisaties, Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland, Plantum,...

Werken en leren

Nieuw arbeidsmarktplatform en campagne Beter Uitzicht moet werknemers naar de sector trekken

Beter Uitzicht enthousiasmeert werknemers om de overstap te maken naar de land- en tuinbouw. Het nieuwe arbeidsmarkplatform ging deze week live. Werkgevers kunnen hier gratis vacatures plaatsen.