Sil de Weerd, student van het Clusius College, mag zich dit jaar de landelijke mbo ambassadeur noemen. Tijdens het Ambassadeursgala, de finale van de Dag van het mbo, in Apeldoorn ontving hij zijn prijs uit handen van minister Ingrid van Engelshoven. Naast de prijs van mbo ambassadeur 2017 werden op het gala de prijzen voor het beste leerbedrijf en de beste praktijkopleider uitgereikt.

In aanloop naar het Ambassadeursgala nomineerden mbo-scholen een ambassadeur. Dit is een student die opvalt door een grote maatschappelijke betrokkenheid en een bijzondere prestatie tijdens de opleiding of bij een leerbedrijf. Op het Ambassadeursgala werd Sil uit de top vier gekozen tot de winnaar van de verkiezing. Hij heeft de titel Landelijke Ambassadeur mbo 2017 gewonnen en vertegenwoordigt het komende jaar bijna een half miljoen studenten. Daarnaast ontvangt hij een cheque van 2500 euro, te besteden aan persoonlijke ontwikkeling. Sil: “Ik had niet durven denken dat ik het zou worden. Maar nu ik in deze positie ben wil ik mij honderd procent voor het mbo inzetten.”

De  Alkmaarse student Voeding & Voorlichting aan het Clusius College werd eerder dit jaar verkozen tot ambassadeur van zijn eigen school. Hij viel bij de docenten op door zijn leergierigheid en het enthousiasme voor zijn opleiding. Sil ontdekte tijdens zijn opleiding en stages zijn passie voor voeding en wil zijn kennis graag met anderen delen. Vooral het voorlichten van jongeren over gezonde en duurzame voeding vindt hij belangrijk en hij grijpt de ambassadeursverkiezing aan om aan de slag te gaan met die ambitie. Zo heeft hij niet alleen voedingsvoorlichting gegeven op de vmbo-scholen van het Clusius College, maar is hij naar aanleiding van de verkiezing bijvoorbeeld ook gevraagd om voorlichting te geven bij andere scholen en organisaties.

Meer nieuws

Overhandiging gebiedsvisie Energie Het Grootslag

Glastuinbouwgebied Het Grootslag heeft klimaatdoelen 2030 nu al behaald

Glastuinbouwgebied Het Grootslag in Gemeente Medemblik is zijn tijd vooruit. Als eerste...

{VIDEO] Ontwikkeling van precisiespuiten bij teelt gewassen. Deel 1: De Uitdaging

In het project Digital Farming NHN werkt Greenport NHN samen met partners aan de doorontwikkeling...

Noord-Holland Noord proeftuin voor datagedreven landbouw

Datatechnologie vormt de sleutel naar toekomstbestendige landbouw en NHN loopt hierin voorop....