De Tuinbouw Battle 

De coronamaatregelen hebben helaas geleid tot een voortijdig seizoen-einde van de Tuinbouw Battle. Met het besluit om alle scholen tot minimaal 1 juni te sluiten, komen de laatste twee rondes te vervallen. De tien scholen die nu niet kunnen genieten van de Tuinbouw Battle, worden uitgenodigd om in het volgende seizoen alsnog mee te doen.

Gelukkig hebben in de afgelopen maanden 24 basisscholen uit de gehele regio deelgenomen aan de Tuinbouw Battle. Samen zijn zij goed voor ongeveer 600 kinderen. De reacties op hun deelname aan de Tuinbouw Battle was erg positief en hartverwarmend. Het nieuwe digitale lespakket, de vijf onderwijsfilms die sinds dit jaar het fysieke lespakket heeft vervangen, werd zeer goed ontvangen. Daar zijn we trots op. De projectleiding draagt zorg voor een goede afsluiting van dit seizoen. Wij zullen met alle scholen contact opnemen.

Rabo AZ Foodtour

De coronamaatregelen hebben ook effect op de Rabo AZ Foodtour. Niet alleen de voetbalcompetitie ligt stil, ook het prachtige educatieprogramma voor voedselvraagstukken en gezonde leefstijl is on hold gezet. De 100 deelnemende klassen, goed voor ruim 2500 kinderen uit groep 7 en 8, hebben een groot deel van het programma van de Rabo AZ Foodtour gevolgd. Hopelijk kunnen zij straks, als de scholen weer gewoon open gaan, het programma afronden. Voor de foodclinic, het bezoek aan een agrarische onderneming en de winnende vlog, wordt nog een oplossing gezocht. Ook hier zullen wij met de deelnemende scholen contact opnemen.

Martijn Grosmann
Projectleider arbeidsmarkt & onderwijs


Zoek je informatie over maatregelen in verband met de gevolgen van de coronavirus? Bekijk dan www.greenportnhn.nl/coronavirus

Meer nieuws

Cursus Praktijkopleider voor leerbedrijven

De stage of Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is voor studenten van het Clusius College het leukste...

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter: 'Op weg naar een stoet van waterstoftractors"

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter over de eerste waterstoftractor in Noord-Holland en wat...

All You Need is Food Tour gaat van start

Buiten op het schoolplein kunnen leerlingen bij de foodtruck kennismaken met de opleidingen Voeding...