Duurzaam Bewaren Agriproducten

Dit project is afgerond. Voor meer informatie over het programma en/of resultaten lees hier verder. 

Op 30 november 2014 is het IPC-project "Duurzaam Bewaren & Conditioneren van Agriproducten" succesvol afgesloten.
 
Het project bestond uit een bollen-  en een perengroep. Er deden 11 bedrijven mee aan dit project. De bollengroep zocht naar een methode om bloembollen snel te drogen door middel van vacuümtechniek en het product vervolgens te ontsmetten met ozon. De perengroep hield zich bezig met de ontwikkeling van de ‘perencel van de toekomst’. Deze cel moet een betere circulatie en koeling hebben en minder energie gebruiken dan de huidige cellen. Naar aanleiding van de resultaten wordt het thema verder uitgewerkt binnen de andere projecten en subsidies van GreenPort NHN. Bekijk onder de film, waarin de ondernemers en onderzoekers vertellen over hun deelname en ervaringen  dit innovatieve project. 

Nieuws over dit project

Perencel van de toekomst uitrollen over akkerbouw

Er liggen mooie kansen voor een energiezuinige koeling in de akkerbouw, stelt projectleider Jan...

IPC Duurzaam bewaren & conditioneren van agriproducten afgesloten

Op 30 november 2014 is het innovatieproject Duurzaam bewaren & conditioneren van...

Nieuws vanuit IPC Duurzaam bewaren van agriproducten

Het eerste jaar van het IPC zit er op. Een jaar waarin we voor twee agriproducten gezocht hebben...

Meer informatie

Image

Erna Steenhuis

Projectcoordinator & Communicatie