GroenStart

GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt. De expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakt dat GroenStart een unieke formule is.

GroenStart, ontdek jouw talent!  

Steek je graag je handen uit je mouwen? Lijkt het jou leuk om buiten te werken? Of juist binnen in bijvoorbeeld een kas, iets met dieren of techniek? Misschien wil je werken met planten of in tuinen of wil je opgeleid worden om bestrating aan te leggen? Weet je het nog niet precies? 

Als je een steuntje in de rug of extra hulp en begeleiding kunt gebruiken bij een opleiding of het vinden van een baan die bij jou past, kies dan voor de mogelijkheden van GroenStart. Als je eerst wilt ervaren hoe het in de praktijk werkt kan je een periode proefdraaien. Wij noemen dit voorschakelen. 

 

Onderdeel van:

Kan jij één van de volgende vragen met "JA" beantwoorden?  Dan is GroenStart iets voor jou!

•    Ben jij voortijdig gestopt met school of kom je van het vmbo zonder diploma?
•    Kom je van een praktijkschool of speciaal onderwijs en wil je verder leren?
•    Heb je geen werk en wil je in de groene-, agrarische-, of logistieke sector werken?
•    Of wil je een mbo- opleiding volgen op entreeniveau of op niveau 2 en heb je daarvoor nog niet de juiste diploma’s?

Heb je één van deze vragen met ja beantwoord en wil je je aanmelden of heb je nog vragen? Neem contact met ons op via deze link, wij kunnen al jouw vragen beantwoorden. 

Het project GroenStart in het kort

GroenStart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort Noord-Holland Noord. GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt. De expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakt dat GroenStart een unieke formule is.

Deelnemers aan GroenStart worden arbeidsfit, leerfit en diplomafit. Dat heeft een positieve uitwerking op hun eigenwaarde, loonwaarde en marktwaarde. GroenStart trajecten bestaan uit voorschakelen, opleiden en begeleiden naar werk in de agrarische of groene sectoren van Noord-Holland Noord. GroenStart doet dat op maatwerkniveau. Opleidingen zijn er op entreeniveau en niveau 2.

Leerfit, werkfit, diplomafit

Bij GroenStart helpen wij jou te ontdekken welke baan bij jou past en leer je de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Wij maken maatwerk voor een toekomst in het groen. Leren en werken doe je in de praktijk. Dat is bij een agrarisch bedrijf of bij een bedrijf in de groenvoorziening. En als je genoeg ervaring en kennis hebt gaan we samen met jou op zoek naar werk dat bij jou past! Op de werkvloer van GroenStart leer je alles om een echte groene of agrarische professional te worden. Hoe we dat doen? Door je vanaf het begin mee te laten draaien tijdens bijvoorbeeld werkzaamheden op het land of het werk in onze kassen en stallen of bij het snoeien of het aanleggen van bestrating. Daarnaast krijg je wekelijks theorieles. Dit alles op één locatie bij jou in de buurt: Schagen, Hoorn of Schoorl.

Informatie voor verwijzers

Deelnemers aan GroenStart zijn jongeren en volwassenen die ergens in hun (school)loopbaan behoefte hebben aan ondersteuning. In GroenStart vermengen we intensieve begeleiding, scholing en arbeidsdeelname in één traject. GroenStart betekent voorschakelen, opleiden en uitstromen naar de groene en agrarische arbeidsmarkt van Noord-Holland. We houden ons niet aan schooljaren. Bij ons mag een kandidaat altijd starten met zijn traject.

En omdat geen kandidaat gelijk is, leveren we bij ieder traject maatwerk. We zorgen voor het beste actieplan en bieden we de deelnemer een reëel beeld van zijn toekomstperspectief. Uw input als verwijzer is daarbij van groot belang. Wilt u met ons bespreken wat dat voor uw kandidaten betekent? Mail dan naar groenstart@greenportnhn.nl

PDF-pictogram Lees hier meer informatie voor verwijzers over het project GroenStart. 

Informatie voor ouders

Bij GroenStart volgt uw zoon of dochter een leer-werktraject om zich voor te bereiden op een toekomst in de agrarische, logistieke of groensector van Noord-Holland. Docenten en praktijkbegeleiders leiden uw kind op in een praktijkgerichte setting met veel individuele aandacht voor uw kind. 
GroenStart zoekt naar de ideale mix tussen leren, werken, begeleiden en zelfstandigheid van de deelnemers. De zorg- en ondersteuningsbehoefte van uw zoon of dochter is daarbij ons uitgangspunt, samen met de reeds verworven vaardigheden. 
Bij GroenStart ligt de focus op werk. GroenStart kent drie fases: voorschakelen, opleiden en uitstromen naar werk. Soms gaan opleiden en uitstromen naar werk samen (in BBL opleidingen). Dan verdient uw kind zelfs gelijk al een salaris. GroenStart opleidingen zijn er in meerdere varianten, afgestemd op de behoefte van uw kind. De opleidingsduur is per individu verschillend. Een en ander hangt af van de mate van maatwerk. 
Wilt u meer weten wat dit voor uw zoon of dochter betekent? Mail dan naar groenstart@greenportnhn.nl

GroenStart in beeld

Inhaken of afhaken op de veranderende arbeidsmarkt, dat is de vraag. Voor mensen met een afstand tot de groene arbeidsmarkt is GroenStart het antwoord!

~ Sven van Sligter, projectleider GroenStart

GroenStart in beeld
GroenStart in beeld

Lees hier de kwartaalrapportages van GroenStart: 

PDF-pictogram GroenStart 3e kwartaalrapportage 2020PDF-pictogram groenstart-_derde_kwartaalrapportage_-_2020.pdf

PDF-pictogram 2e_kwartaalrapportage_2020_groenstart.pdf

PDF-pictogram 1e kwartaalrapportage 2020 GroenStart
Met onder ander interviews met Carolina Deelen, projectleider Match 2020 en Ben Tap, directeur RPAnhn.

4e kwartaalrapportage 2019 GroenStart

Met onder andere interviews met Hannelore Speelman, directeur Noorderhoeve en Burgemeester Hollands Kroon Rian van Dam,  voormalig directeur Greenport NHN.

 3e kwartaalrapportage 2019 GroenStart

Met onder andere interviews met GroenStarter Melvin Jansen en docenten Jessica Doorson en Leontien van der Veen.

2e kwartaalrapportage 2019 GroenStart

Met onder andere interviews met Yvonne Haisma van Herenbos & interview StadswerkSW en Pro Milieu & Groen, werkgevers.

 1e kwartaalrapportage 2019 GroenStart

Met onder andere interviews met Harry Nederpelt, wethouder gemeente Medemblik & Marcel Faber, directeur Herenbos Personeelsdienst

Over GreenPort GroenStart

GreenPort GroenStart is een leer- en werktraject voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar werk in de groene en agrarische sector van Noord-Holland. De doelgroep van GroenStart bestaat uit jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een bepaalde zorg- of ondersteuningsvraag én de wens om actief te zijn op de arbeidsmarkt. Het netwerk van GroenStart bestaat uit allerlei specialistische partijen die samen de arbeidsmarkt voor deze doelgroep toegankelijk willen maken. Zij zien kansen en doen er alles aan om die kansen te verzilveren. GroenStart is een publiek-private samenwerking van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. GroenStart voegt waarde toe aan ieders afzonderlijke expertise door intensief samen te werken aan een integrale aanpak om kandidaten middels begeleiding, opleiding en uitstroom naar werk een toekomst te bieden.

Het partnernetwerk van GroenStart kent de volgende partijen: De mbo-instellingen Clusius en Horizon De Samenwerkingsverbanden Noord-Kennemerland en West-Friesland Herenbos, AB Vakwerk, Zorgboerderij de Noorderhoeve, 18 gemeenten in NHN RPAnhn GreenPort NHN, als vertegenwoordiger van de agribusiness in NHN.

Tot gauw! Tot GroenStart!

Meer informatie

Wilt u met ons bespreken wat dat voor uw kandidaten betekent? Of wilt u meer weten wat dit voor uw zoon of dochter betekent? Mail dan naar groenstart@greenportnhn.nl

Martijn Grosmann

Clusius College
Projectleider Onderwijs & Arbeidsmarkt voor Greenport NHN

Sven van Sligter

Projectleider GroenStart