GroenStart

GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt. De expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakt dat GroenStart een unieke formule is.

De vlag hangt uit voor een baan in het groen 

Voor GroenStart kan de vlag worden gehesen. Het project is geslaagd en is op 30 juni 2021 afgerond in de huidige vorm. GroenStart heeft laten zien dat oog hebben voor de mens die een steuntje in de rug nodig heeft om aan de arbeidsmarkt deel te nemen, werkt. Met maatwerk in scholing en een passende baan in de groensector kan iedereen die de handen uit de mouwen kan steken, participeren. Dat is wat de overheid wil, wat wij willen en wat de GroenStarter het liefste wil: erbij horen, zelf geld verdienen én gewaardeerd worden.

Hoe nu verder? 

In de huidige opzet is GroenStart op 30 juni 2021 beëindigd. Met elkaar is veel bereikt. Het opbouwen van en vormgeven aan het GroenStart netwerk was een uitdaging voor alle partijen en wat is het fijn om te zien dat het is gelukt. Download hier de eindrapportage. Toekomstige ontwikkelingen vindt u op de website:  

www.groenstart.nl

 

GroenStart, ontdek jouw talent!  

Steek je graag je handen uit je mouwen? Lijkt het jou leuk om buiten te werken? Of juist binnen in bijvoorbeeld een kas, iets met dieren of techniek? Misschien wil je werken met planten of in tuinen of wil je opgeleid worden om bestrating aan te leggen? Weet je het nog niet precies? 

Als je een steuntje in de rug of extra hulp en begeleiding kunt gebruiken bij een opleiding of het vinden van een baan die bij jou past, kies dan voor de mogelijkheden van GroenStart. Als je eerst wilt ervaren hoe het in de praktijk werkt kan je een periode proefdraaien. Wij noemen dit voorschakelen. 

Geïnteresseerd? Neem contact op met:

Githa Gilles via g.gilles@clusius.nl / 06 - 51 03 00 15

Algemeen emailadres
info@greenportnhn.nl

Onderdeel van:

Nieuws over dit project

Eindrapportage GroenStart

Bij veel studenten hangt nu de vlag in top, het is feest! Ook voor GroenStart kan de vlag worden...
GroenStart

Nieuwkomers op weg naar duurzame toekomst dankzij GroenStart

Arbeidsmarktproject GroenStart heeft speciale trajecten voor nieuwkomers, om ze op weg te helpen...

Laatste rapportage GroenStart

Eind juni 2021 eindigt het project GroenStart. Starten met een kick-off betekent eindigen met een...

Kan jij één van de volgende vragen met "JA" beantwoorden?  Dan is GroenStart iets voor jou!

•    Ben jij voortijdig gestopt met school of kom je van het vmbo zonder diploma?
•    Kom je van een praktijkschool of speciaal onderwijs en wil je verder leren?
•    Heb je geen werk en wil je in de groene-, agrarische-, of logistieke sector werken?
•    Of wil je een mbo- opleiding volgen op entreeniveau of op niveau 2 en heb je daarvoor nog niet de juiste diploma’s?

Het project GroenStart in het kort

GroenStart is een arbeidsmarktproject onder de vlag van GreenPort Noord-Holland Noord. GroenStart is er voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar deelname aan de groene en agrarische arbeidsmarkt. De expertise van werkgevers, opleiders, begeleiders, uitzendorganisaties en gemeenten tezamen maakt dat GroenStart een unieke formule is.

Deelnemers aan GroenStart worden arbeidsfit, leerfit en diplomafit. Dat heeft een positieve uitwerking op hun eigenwaarde, loonwaarde en marktwaarde. GroenStart trajecten bestaan uit voorschakelen, opleiden en begeleiden naar werk in de agrarische of groene sectoren van Noord-Holland Noord. GroenStart doet dat op maatwerkniveau. Opleidingen zijn er op entreeniveau en niveau 2.

Leerfit, werkfit, diplomafit

Bij GroenStart helpen wij jou te ontdekken welke baan bij jou past en leer je de vaardigheden die daarvoor nodig zijn. Wij maken maatwerk voor een toekomst in het groen. Leren en werken doe je in de praktijk. Dat is bij een agrarisch bedrijf of bij een bedrijf in de groenvoorziening. En als je genoeg ervaring en kennis hebt gaan we samen met jou op zoek naar werk dat bij jou past! Op de werkvloer van GroenStart leer je alles om een echte groene of agrarische professional te worden. Hoe we dat doen? Door je vanaf het begin mee te laten draaien tijdens bijvoorbeeld werkzaamheden op het land of het werk in onze kassen en stallen of bij het snoeien of het aanleggen van bestrating. Daarnaast krijg je wekelijks theorieles. Dit alles op één locatie bij jou in de buurt: Schagen, Hoorn of Schoorl.

Projectleiders Martijn Grosmann en Sven van Sligter
GroenStart levert maatwerk voor een toekomst in het groen, soms treedt GroenStart zelfs buiten de gebaande paden. Met een groot netwerk van alle deelnemende partijen lukt dat in veel gevallen en daar zijn we trots op.

Informatie voor verwijzers

Deelnemers aan GroenStart zijn jongeren en volwassenen die ergens in hun (school)loopbaan behoefte hebben aan ondersteuning. In GroenStart vermengen we intensieve begeleiding, scholing en arbeidsdeelname in één traject. GroenStart betekent voorschakelen, opleiden en uitstromen naar de groene en agrarische arbeidsmarkt van Noord-Holland. We houden ons niet aan schooljaren. Bij ons mag een kandidaat altijd starten met zijn traject.

En omdat geen kandidaat gelijk is, leveren we bij ieder traject maatwerk. We zorgen voor het beste actieplan en bieden we de deelnemer een reëel beeld van zijn toekomstperspectief. Uw input als verwijzer is daarbij van groot belang. Wilt u met ons bespreken wat dat voor uw kandidaten betekent? Neem dan contact met ons op. 

Informatie voor ouders

Bij GroenStart volgt uw zoon of dochter een leer-werktraject om zich voor te bereiden op een toekomst in de agrarische, logistieke of groensector van Noord-Holland. Docenten en praktijkbegeleiders leiden uw kind op in een praktijkgerichte setting met veel individuele aandacht voor uw kind. GroenStart zoekt naar de ideale mix tussen leren, werken, begeleiden en zelfstandigheid van de deelnemers. De zorg- en ondersteuningsbehoefte van uw zoon of dochter is daarbij ons uitgangspunt, samen met de reeds verworven vaardigheden. Bij GroenStart ligt de focus op werk. GroenStart kent drie fases: voorschakelen, opleiden en uitstromen naar werk. Soms gaan opleiden en uitstromen naar werk samen (in BBL opleidingen). Dan verdient uw kind zelfs gelijk al een salaris. GroenStart opleidingen zijn er in meerdere varianten, afgestemd op de behoefte van uw kind. De opleidingsduur is per individu verschillend. Een en ander hangt af van de mate van maatwerk. Wilt u meer weten wat dit voor uw zoon of dochter betekent? Neem contact met ons op.

Neem contact op met:

Als het gaat over studenten:

Githa Gilles via g.gilles@clusius.nl / 06 - 51 03 00 15

Als het gaat over het project GroenStart:

Projectleiders: 
Sven van Sligter via s.vansligter@greenportnhn.nl
Martijn Grosmann via m.grosmann@clusius.nl

Algemeen emailadres
info@greenportnhn.nl

Over GreenPort GroenStart

GreenPort GroenStart is een leer- en werktraject voor iedereen die een steuntje in de rug kan gebruiken op weg naar werk in de groene en agrarische sector van Noord-Holland. De doelgroep van GroenStart bestaat uit jongeren, jongvolwassenen en volwassenen met een bepaalde zorg- of ondersteuningsvraag én de wens om actief te zijn op de arbeidsmarkt. Het netwerk van GroenStart bestaat uit allerlei specialistische partijen die samen de arbeidsmarkt voor deze doelgroep toegankelijk willen maken. Zij zien kansen en doen er alles aan om die kansen te verzilveren. GroenStart is een publiek-private samenwerking van bedrijven, onderwijsinstellingen en overheden. GroenStart voegt waarde toe aan ieders afzonderlijke expertise door intensief samen te werken aan een integrale aanpak om kandidaten middels begeleiding, opleiding en uitstroom naar werk een toekomst te bieden.

Het partnernetwerk van GroenStart kent de volgende partijen: De mbo-instellingen Clusius en Horizon De Samenwerkingsverbanden Noord-Kennemerland en West-Friesland Herenbos, AB Vakwerk, Zorgboerderij de Noorderhoeve, 18 gemeenten in NHN RPAnhn GreenPort NHN, als vertegenwoordiger van de agribusiness in NHN.

Tot gauw! Tot GroenStart!

Meer informatie

Image

Martijn Grosmann

Clusius College
Projectleider Onderwijs & Arbeidsmarkt voor Greenport NHN
Image

Sven van Sligter

Projectleider GroenStart