HBO Ad Ondernemerschap, Bedrijfskunde & Agribusiness

Een stap omhoog, een bedrijf overnemen, kennis vergroten, meer verdieping en minimaal meer dan twee jaar werkervaring? Kies dan voor één van de deeltijd associate degree bij het Clusius College.
 

Wil je een (agrarisch) bedrijf overnemen of een bedrijf met veel personeel zelfstandig runnen? Heb je al een aantal jaren werkervaring? 

Een stap omhoog, een bedrijf overnemen, kennis vergroten, meer verdieping en minimaal meer dan twee jaar werkervaring? Kies dan voor één van de deeltijd associate degrees.

  • Associate Degree: Ondernemerschap
  • Associate Degree: Management, beleid & buitenruimte


Lees verder op deze pagina om meer te weten te komen over deze deeltijd associate degrees.

Nieuws over dit project

Voortzetting HBO onderwijs in Hoorn

De samenwerkingsovereenkomst tussen het Clusius College en Aeres Hogeschool Dronten over de...

HBO studenten gestart met de studie in Hoorn

Hbo-opleiding Clusius College Hoorn van startAan het Clusius College in Hoorn zijn veertien nieuwe...

Hoger agrarisch onderwijs voor jonge ondernemers

In september start in Hoorn een tweejarige hbo-studie Bedrijfskunde en Agribusiness. Dit is een...
Als jij de praktische ondernemer/werknemer bent die tot bloei wilt komen in de agribusiness of buitenruimtesector dan is deze studie iets voor jou!

Ad Hbo

Een associatie degree (ad-hbo) is een tweejarige opleiding die tussen het mbo en hbo in zit. De assiociate degree heeft een zelfstandige positie binnen het hoger onderwijs, naast de bachelor en master.

 

Inhoud studie

De verantwoordelijkheden binnen het werkveld verschuiven en er worden meer eisen gesteld aan bijvoorbeeld duurzaamheid. Er is meer en meer behoefte aan mensen die een leidinggevende of coördinerende rol vervullen. Als bedrijfskundige ben je straks de verbindende schakel tussen betrokken partijen. Bij de Associate degree Management, beleid & buitenruimte ontwikkel je bedrijfskundige- en managementvaardigheden. De Associate degree Ondernemerschap is gericht op ondernemers en werkenden in de primaire sector. Voor als je als mbo-er je verder wilt ontwikkelen of als je door wilt groeien binnen een bedrijf. Je leert alles over de laatste ontwikkelingen, marketing, logistiek en bedrijfsovername. Ook ontwikkel je managementvaardigheden.


Ben jij geinteresseerd in een deeltijd Ad-hbo opleiding? Kijk voor meer informatie op de website van het Clusius College. 

Samenwerking

Deze opleiding wordt uitgevoerd door het Clusius College in samenwerking met Aeres Hogeschool Dronten. En mede mogelijk gemaakt door de Provincie Noord-Holland, gemeente Hoorn en de AgriTech Campus (onderdeel van Greenport Noord-Holland Noord).

Meer informatie