HBO Ad Ondernemerschap, Bedrijfskunde & Agribusiness

Ben jij die toekomstgerichte agrarische ondernemer? Heb jij de ambitie om het beste in jezelf naar boven te halen? Verbreed je kennis en ontwikkel managementvaardigheden die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Ondernemen is je passie en je hebt al een aantal jaar werkervaring maar je hebt de ambitie om door te groeien.  

Associate degree hbo Ondernemerschap (deeltijd)

Wil je een (agrarisch) bedrijf overnemen of een bedrijf met veel personeel zelfstandig runnen? Heb je al een aantal jaren werkervaring? Dan past de tweejarige deeltijdstudie Ondernemerschap goed bij je. Een praktische studie die je voorbereidt op het zelfstandig runnen van een bedrijf, waarbij je alles leert over management, marketing, financiën en logistiek.Lees hier hier meer over deze studie.

Associate degree Management, Beleid en Buitenruimte (deetijd)

Wil je je kennis vergroten en een leidinggevende functie binnen de buitenruimtesector bekleden? Ben je binnen deze sector werkzaam en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor de tweejarige deeltijdstudie Management, beleid & buitenruimte. Hiermee kun  je je eigen bedrijfskundige- en managementvaardigheden ontwikkelen. Of je nu werkzaam bent als hovenier, bij de gemeente of als voorman: bij deze studie staat doorgroeien en leidinggeven centraal. Lees hier hier meer over deze studie.

De deeltijdstudie richt zich op mbo-ers (niveau 4 en 21 jaar of ouder) met minimaal twee jaar werkervaring. De studie wordt het eerste jaar gegeven op het Clusius College in Hoorn. Het tweede jaar worden de lessen vooralsnog gegegeven bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Inhoud studie

De verantwoordelijkheden binnen het werkveld verschuiven en er worden meer eisen gesteld aan bijvoorbeeld duurzaamheid. Er is meer en meer behoefte aan mensen die een leidinggevende of coördinerende rol vervullen. Als bedrijfskundige ben je straks de verbindende schakel tussen betrokken partijen. Bij de Associate degree Management, beleid & buitenruimte ontwikkel je bedrijfskundige- en managementvaardigheden. De Associate degree Ondernemerschap is gericht op ondernemers en werkenden in de primaire sector. Voor als je als mbo-er je verder wilt ontwikkelen of als je door wilt groeien binnen een bedrijf. Je leert alles over de laatste ontwikkelingen, marketing, logistiek en bedrijfsovername. Ook ontwikkel je managementvaardigheden.

Ben jij geinteresseerd in een deeltijd Ad-hbo opleiding? Kijk voor meer informatie op de website van het Clusius College. 

Deze opleiding wordt uitgevoerd door het Clusius College in samenwerking met Hogeschool Aeres in Dronten. De studies worden mede mogelijk gemaakt door GreenPort NHN en de Provincie Noord-Holland

Onderdeel van:

Meer informatie

Nancy Boterblom

Projectleider NH Food