HBO Ad Ondernemerschap, Bedrijfskunde & Agribusiness

Ben jij die toekomstgerichte agrarische ondernemer? Heb jij de ambitie om het beste in jezelf naar boven te halen? Verbreed je kennis en ontwikkel managementvaardigheden die gelijk toepasbaar zijn in de praktijk. Ondernemen is je passie en je hebt al een aantal jaar werkervaring maar je hebt de ambitie om door te groeien.  

In samenwerking met Hogeschool Aeres, het Clusius College en de AgriTech Campus (GreenPort NHN) starten er jaarlijks in september in Hoorn zowel voltijd als deeltijd studies.

Bent u bedrijfsopvolger? Werkt u als projectleider in het groen of in het middenkadermanagement? Dan is deze deeltijdstudie wellicht iets voor u. De deeltijdstudies Ondernemerschap en Management, Beleid & Buitenruimte zijn studies speciaal voor volwassenen met werkervaring. 

Associate degree Management, Beleid en Buitenruimte (deeltijd)

Wil je je kennis vergroten en een leidinggevende functie binnen de buitenruimtesector bekleden? Ben je binnen deze sector werkzaam en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor de tweejarige deeltijdstudie Management, beleid & buitenruimte. Hiermee kun  je je eigen bedrijfskundige- en managementvaardigheden ontwikkelen. Of je nu werkzaam bent als hovenier, bij de gemeente of als voorman: bij deze studie staat doorgroeien en leidinggeven centraal. Lees hier hier meer over deze studie.

Associate degree Management, Beleid en Buitenruimte (deeltijd)

Wil je je kennis vergroten en een leidinggevende functie binnen de buitenruimtesector bekleden? Ben je binnen deze sector werkzaam en wil je je verder ontwikkelen? Kies dan voor de tweejarige deeltijdstudie Management, beleid & buitenruimte. Hiermee kun  je je eigen bedrijfskundige- en managementvaardigheden ontwikkelen. Of je nu werkzaam bent als hovenier, bij de gemeente of als voorman: bij deze studie staat doorgroeien en leidinggeven centraal. Lees hier hier meer over deze studie.

De ad-hbo opleiding Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness is een voltijd studie.

Associate degree Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness

Ben jij die creatieve ondernemer die ze in het bedrijfsleven zoeken? Wil je weten hoe je een bedrijf runt, met personeel en cijfers omgaat en bedrijven tot verandering aanzet? Kies dan voor de hbo-studie Associate degree Bedrijfskunde & Agrifoodbusiness. Je kunt jouw talenten na afronding van deze studie zowel binnen als buiten de internationale agri- en foodbusiness inzetten. Lees hier meer over deze studie.

Na het behalen van je Ad-diploma kun je doorstromen naar de bachelorstudie. Bijvoorbeeld bij Aeres Hogeschool.

De studies leidt op tot een diploma Associate degree (Ad). Het eindniveau van de Ad staat tussen het mbo-niveau 4 en een hbo-bachelor in.  De deeltijdstudie richt zich op mbo-ers (niveau 4 en 21 jaar of ouder) met minimaal twee jaar werkervaring. De studie wordt het eerste jaar gegeven op het Clusius College in Hoorn. Het tweede jaar worden de lessen vooralsnog gegegeven bij Aeres Hogeschool in Dronten.

Inhoud studie

De verantwoordelijkheden binnen het werkveld verschuiven en er worden meer eisen gesteld aan bijvoorbeeld duurzaamheid. Er is meer en meer behoefte aan mensen die een leidinggevende of coördinerende rol vervullen. Als bedrijfskundige ben je straks de verbindende schakel tussen betrokken partijen. Bij de Associate degree Management, beleid & buitenruimte ontwikkel je bedrijfskundige- en managementvaardigheden. 

De Associate degree Ondernemerschap is gericht op ondernemers en werkenden in de primaire sector. Voor als je als mbo-er je verder wilt ontwikkelen of als je door wil groeien binnen een bedrijf. Je leert alles over de laatste ontwikkelingen, marketing, logistiek en bedrijfsovername. Ook ontwikkel je managementvaardigheden.

Informatieavonden

Ben jij geinteresseerd in een deeltijd Ad-hbo opleiding? Speciaal voor jou organiseren we naast onze algemene open dagen een aantal informatieavonden, deze vinden  plaats op:

  • vrijdag 26 januari 2018 18:30-20:30
  • zaterdag 27 januari 2018  10:00-13:00 
  • woensdag 14 februari 2018, 11:00-13:30
  • dinsdag 28 augustus 2018 18:30-20:30

Locatie: Clusius College Hoorn, Blauwe Berg 1a Hoorn. 

Deze opleiding wordt uitgevoerd door het Clusius College in samenwerking met Hogeschool Aeres in Dronten. De studies worden mede mogelijk gemaakt door Gemeente Hoorn, AgriTech Campus (GreenPort NHN) en de Provincie Noord-Holland

Meer informatie

Nancy Boterblom

Projectleider GreenTech NHN

Plaats een reactie