Een slimme verbinding tussen onderwijsinstellingen en bedrijven om innovatieve vaklui af te leveren

In het Clusius Lab, praktijkleervoorziening van het Clusius College in Hoorn, is er onder de naam Living Lab Evergreen een test-opstelling gemaakt waar studenten allerlei proeven uitvoerden in opdracht van ondernemers.

Image
Rien van Tilburg (voorzitter College van Bestuur Clusius College & voorzitter stichtingsbestuur Greenport NHN): “Het contact met de opdrachtgevers en het feit dat je als student daadwerkelijk een relevante bijdrage kunt leveren werkt zeer motiverend. En via het lab worden ondernemers nauw betrokken bij het onderwijs van deze tijd.”

 

Het veld in

“De laatste tijd zie ik dat we samen steeds vaker het veld in gaan: onderwijs, overheid en het bedrijfsleven. De lijnen worden korter en we zijn meer bereid om van elkaar te leren. We bieden onze docenten de mogelijkheid om zelf bedrijfsstages te volgen, zodat ze voeling houden met het bedrijfsleven, ontwikkelingen en technieken. Dat is waardevol.”

Clusius Lab

Het Clusius Lab Hoorn is een knooppunt voor agrarische opleidingen en het bedrijfsleven. Een complex van 1400 vierkante meter met kassen, laboratoria en theorielokalen. Een kennisfaciliteit met regulier en cursorisch onderwijs. Én toegepast onderzoek waarbij onderzoeksopdrachten door het bedrijfsleven worden verstrekt.

Living labs in Noord-Holland
Een living lab is een praktijkomgeving voor ondernemers bij een kennisinstelling waar onderzoek en innovatie plaatsvindt. In het project hebben meerdere living labs deelgenomen: Hortus Alkmaar, Proeftuin Zwaagdijk, Hogeschool Inholland, Clusius College.

Meer nieuws

Studenten plantenteelt bezoeken demoleerbedrijf

Studenten van de opleiding plantenteelt van het Clusius College Hoorn bezochten op 22 april 2021...

Winnaars MBO-Challenge Voedselverspilling bekend

Op 22 april vond het eindevent van de MBO-Challenge Voedselverspilling plaats. Dertig teams deden...

Evelyn Schouten: Het Clusius College heeft veel te bieden als opleider voor de foodsector

Achter alles dat we eten en drinken gaat een hele wereld schuil. Productie, gezondheid, marketing,...