De stage of Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is voor studenten van het Clusius College het leukste maar ook het meest spannende deel van de opleiding. Ze krijgen de mogelijkheid om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen. 

Dankzij leerbedrijven doen studenten kennis en werkervaring op, een onmisbare schakel in de opleiding. Als leerbedrijf maak je kennis met de werknemer van de toekomst. Dat is een kans, maar ook een uitdaging. Veel voorkomende vragen zijn: hoe gaan we de stagiair begeleiden? Hebben we een geschoolde, enthousiaste praktijkbegeleider in huis? Waar plaatsen we deze in de organisatie? Zijn we reeds erkend voor deze opleiding?

Voor wie behoefte heeft aan handvatten om de studenten te begeleiden, biedt het Clusius College sinds juli 2021 via e-learning de cursus praktijkopleider aan. De praktijkopleider is werkzaam bij een leerbedrijf en vanuit de praktijk verantwoordelijk voor het volgen en beoordelen van de ontwikkeling van de medewerker. Daarmee is hij of zij een verlengstuk van de onderwijsinstelling die de eindverantwoordelijkheid voor de BPV draagt.

Interesse? Schrijf dan hier in 

Vragen over het opleiden van u of een van uw medewerkers? Neem dan contact op met accountmanager Jeroen Visch: j.visch@clusius.nl 
 

Meer nieuws

Automatisch oogsten broccoli weer stapje dichterbij dankzij onderzoek studenten Inholland

Hoe zorg je dat een machine op het veld de broccolistronken met de juiste maat eruit pikt? Een...

Lectorale rede Feike van der Leij: De kracht van smaak

In zijn lectorale rede op 11 oktober deed Feike van der Leij uit de doeken hoe hij samen met...

Bean Me Up!

Met Bean me up! gaan studenten en bedrijfsleven op zoek naar toepassingen en productietechnieken...