Enthousiasme bij kick-off van project Agri Drones en Data

Een centrale plek om met elkaar objectieve kennis te delen en ontwikkelingen mogelijk te maken. Dat is wat Agri Drones & Data De Kop! moet worden. Bij de startbijeenkomst 14 juni op vliegveld Middenmeer was hierover veel enthousiasme.

Agrarische drones en leveren door het verzamelen van data waardvolle informatie voor precisielandbouw. Denk hierbij aan plaatsspecifieke toediening van meststoffen en gewasoptimalisatie, maar bijvoorbeeld ook vogelnestbeheer. Ook is er belangstelling voor schimmeldetectie en virusselectie. Het zijn voorbeelden van de interessante toepassingen waarvoor verder onderzoek en ontwikkeling in samenwerking tot duidelijke meerwaarde kan leiden bij Agri Drones & Data De Kop!   

Op basis van response op de bijeenkomst, wordt komende maanden de koers voor dit project uitgezet. “Na de zomer komen we daarvoor met een plan bij u terug,” beloofde Theo Meskers, bestuurlijk trekker van onder andere dit agrarische Match2020 project. Bekijk hier het item dat NH Nieuws maakte naar aanleiding van deze bijeenkomst.

Meer nieuws

Marit van Boheemen
Smart Farming
Energie
Bodem
Water
Ruimte
Werken en leren

“AI kan veel arbeid overnemen, zeker in combinatie met robotisering en automatisering”

De ruim honderd bezoekers van het Greenport NHN jaarcongres werden vorige week woensdag, 16 november, verwelkomd in de kas van het Land van Fluwel. Een passende omgeving voor een inspirerende...

Subsidieregeling waterstofaandrijving agrarische sector
Energie

Subsidieregeling voor waterstofaandrijving verbreed

Naast subsidie voor het ombouwen van voertuigen in de agrarische sector is er nu ook subsidie mogelijk voor onderzoek en de aanschaf van een waterstof aangedreven voertuig.