Mijn naam is Jesse Tesselaar. Ik zit op het Clusius College en ik doe de MBO - opleiding Voeding en Technologie. Ik ben stagiair bij Alkmaars Goud geweest van februari tot en met maart 2020.

Ik heb van alles voor Alkmaars Goud gedaan, zoals microbiologisch onderzoek, helpen met de productie en de kazen onderzoeken op vochtgehalte, vetgehalte, zoutgehalte en pH. Ook heb ik proefjes gedaan om te kijken wat de invloed is van verschillende parameters op het stremmen van de melk (zoals temperatuur, hoeveelheid calciumchloride of hoeveelheid zuursel).

Het is leuk en leerzaam. Ik zelf had namelijk nog nooit kaas gemaakt en vond het erg leuk. Ik deed dit samen met een klasgenoot van mij en Jacqueline. Jacqueline is degene die altijd kaas maakt bij het Willibrordus in Heiloo. Ik help altijd met het kaas maken op de donderdag. Op vrijdagen ga ik langs een boer waar de kazen van Alkmaars Goud worden opgeslagen. Daar verzorg ik de kazen, ik maak ze schoon en doe er een plastic laag op.

 
Mijn ervaring bij Alkmaars Goud
Ik heb met veel plezier en motivatie vier keer kaas mogen maken. Ik heb er veel geleerd want mijn klasgenoot en ik kregen de ruimte om het zelf te doen. Wel volgens het voorschrift natuurlijk. Het is niet altijd even goed gegaan maar daar hebben we wel weer van geleerd en het die keer erop meer aandacht aan besteed. Bedankt Almaars Goud dat ik bij jullie stage mocht lopen heb er veel aan over gehouden. 


Redenen om donateur te worden.
Zit u te twijfelen om donateur te worden van Alkmaars Goud dit zijn een paar redenen om het wel te doen!
U helpt Alkmaar een eigen kaas te ontwikkelen.
U helpt de lokale boeren.
U helpt Alkmaar nog groter op de kaart te zetten.
U krijgt 1 keer per jaar een kilo kaas.
U krijgt de gelegenheid om de proeverijen bij te wonen.
Twijfel dus niet langer en word nu donateur via onze website! www.alkmaarsgoud.nl
 

Meer nieuws

Automatisch oogsten broccoli weer stapje dichterbij dankzij onderzoek studenten Inholland

Hoe zorg je dat een machine op het veld de broccolistronken met de juiste maat eruit pikt? Een...

Lectorale rede Feike van der Leij: De kracht van smaak

In zijn lectorale rede op 11 oktober deed Feike van der Leij uit de doeken hoe hij samen met...

Bean Me Up!

Met Bean me up! gaan studenten en bedrijfsleven op zoek naar toepassingen en productietechnieken...