Om bedrijven meer inzicht te geven in de ritmiek van de opleidingen mbo voeding van het Clusius College en daardoor een betere aansluiting te krijgen met de stages (BPV), perioden en opdrachten heeft het Clusius College een voorlichtingsdocument opgesteld. Zo krijgen ondernemers een overzicht van de verschillende opdrachten en stageperioden. U krijgt beter inzicht wat studenten kunnen en inzetbaar voor zijn, oftewel wat kunt u van ze verwachten. 

De stage of beroepspraktijkvorming (BPV) is voor studenten het leukste maar ook het spannendste deel van de opleiding. Ze krijgen de mogelijkheid om alle opgedane kennis in de praktijk te brengen. 
Dankzij u als leerbedrijf, doen studenten kennis en werkervaring op, een onmisbare schakel in de opleiding. U ontmoet de medewerker van de toekomst en begeleidt de student tijdens de BPV-opdrachten. U draagt bij aan de kennis van de werknemer van de toekomst.

Voor u als bedrijf is het ook een uitdaging: hoe gaan we de stagiair begeleiden? Hebben we een geschoolde, enthousiaste praktijkbegeleider in huis? Waar plaatsen we deze in de organisatie? Zijn we reeds erkend voor deze opleiding? Dit zijn veel voorkomende vragen. Gelukkig hebben wij vanuit onze school een goede BPV-begeleider die u hierin kan adviseren.

Mochten er na het lezen van het voorlichtingsdocument nog vragen zijn of heeft u interesse om een stageplek beschikbaar te stellen? Neem dan contact op  met BPV begeleidster Wilma Boerdijk via w.boerdijk@clusius.nl.
 

Meer nieuws

Erna Steenhuis

Greenportret: Erna Steenhuis

Met Erna’s achtergrond in management, marketing en communicatie weet ze niet alleen áchter de...

FICA Summer Event 2021

Groen gebak, Aahminozuren!, Bean me Up, Pulp Vision en "Groenten en Cressen: Het medicijn...

Inschrijving BBL opleiding Food Process & Quality geopend

Vorig schooljaar is het Clusius College gestart met de BBL opleiding Food Process & Quality...