Kansen voor food in het voedsellandschap Noord-Holland

26 oktober 2020

Tijdens de Dutch Food Week vond de webinar "Kansen voor food in het voedsellandschap Noord-Holland" plaats. Inspirerende lezingen voor en door foodprofessionals over de voedselontwikkelingen en adviezen over toekomstgericht ondernemen en verduurzamen van de organisatie. 

Barbara Baarsma (econoom en o/a/ directievoorzitter van Rabobank Amsterdam) schreef onlangs een boek over korte ketens. Na haar lezing ging Joris Lohman (o.a. van Foodhub en Taskforce Korte Ketens) met haar in gesprek.  Programmamanager - Carlo Verhart-van Voedsel Verbindt gaf een  toelichting op de onlangs gelanceerde app met regionale agrifoodproducten in de MRA.De app helpt horeca, supermarkt en de consument bij het kopen van voedsel van boeren en telers van dichtbij.  Onderzoeker en lector Feike van der Leij (FICA) lichtte een aantal projecten uit van Fica (Food Community Amsterdam) en de mogelijkheden voor bedrijven m.b.t. inzet van mbo- en hbo studenten in food-innovatietrajecten. 

Dit  webinar werd georganiseerd door Noord-Hollandse agrifood-netwerken NH Food, Food Innovation Community Amsterdam (FICA), Voedsel Verbindt en Greenport NHN.