Masterclass Agri Drones vliegen voor leerlingen Clusius

Zelf mogen vliegen met een agrarische drone. Die kans kregen MBO studenten van het Clusius College maandag 17 juni. Zij maakten kennis met het dronevliegen en ontdekten wat een vlucht met een drone voor gegevens kan opleveren over de stand van het land en het gewas.

Via het Match2020-project Agri Drones & Data is het gelukt om deze masterclass aan te bieden. Clusius-docent Engel Hopman kreeg zo de kans om zijn leerlingen in contact te brengen met deze innovatie. “Het nut van precisielandbouw met bijvoorbeeld plaats specifieke gewasbescherming wordt zo heel direct inzichtelijk gemaakt voor de studenten.” Holland Lelie Cultures in ’t Waarland bood de akker aan waar Robbert Kuijper van Drone Flight Academy klaar stond voor deze eerste verkenning. Wij kijken uit naar een vervolg met MBO agri drones & data onderwijs. 

Meer nieuws

Marit van Boheemen
Smart Farming
Energie
Bodem
Water
Ruimte
Werken en leren

“AI kan veel arbeid overnemen, zeker in combinatie met robotisering en automatisering”

De ruim honderd bezoekers van het Greenport NHN jaarcongres werden vorige week woensdag, 16 november, verwelkomd in de kas van het Land van Fluwel. Een passende omgeving voor een inspirerende...

Subsidieregeling waterstofaandrijving agrarische sector
Energie

Subsidieregeling voor waterstofaandrijving verbreed

Naast subsidie voor het ombouwen van voertuigen in de agrarische sector is er nu ook subsidie mogelijk voor onderzoek en de aanschaf van een waterstof aangedreven voertuig.