Ontwikkeling op Leven Lang Ontwikkelen

10 september 2020

Op het gebied van Leven Lang Ontwikkelen is er een hoop beweging, voor het aanbod van cursussen is de Onderwijsgroep Noordwest-Holland de uitvoerende partij. De Onderwijsgroep Noordwest-Holland is de samenwerking van bedrijfsopleidingen van het Clusius College en ROC Kop van Noord-Holland. Het complete aanbod vindt u op www.onderwijsgroepnwh.nl

Op 9 september gingen we van start met de een nieuwe BBL opleiding op niveau 3 gericht op de levensmiddelenindustrie. De opleiding heet Clusius Food Process & Quality en valt onder crebo 25461. Een modulair opgebouwde BBL opleiding gericht op voeding, proces en kwaliteit. De opleiding is vormgegeven door de afdeling Voeding van het Clusius College. Deelnemers volgen een dag per week les in de faciliteiten van het Clusius College in Alkmaar, de overige dagen werken en leren zij in de praktijk bij de werkgever. 

Instromen van deelnemers in deze opleiding is meerdere keren per jaar mogelijk. Heeft u deelnemers of wilt u meer informatie over deze opleiding; https://www.greenportnhn.nl/nieuws/clusius-college-start-modulaire-bbl-niveau-3-voor-voedingsindustrie 

In samenwerking met onze partners Litop en LUBA bieden we de opleidingen Procestechniek aan. Een bedrijf begeleid leren-traject (BBL) opgezet in de regio Noord-Holland. Kandidaten leiden we samen op tot procesoperator. Dit BBL-traject is een antwoord op de -steeds groter wordende- schaarste van technisch personeel op de arbeidsmarkt. In september starten we met de eerste klassen aan deze opleiding.

Er is een E-Learning platform ontwikkeld ten behoeve van Leven Lang Ontwikkelen (LLO), hier worden cursussen aangeboden voor zowel bedrijfsleven (alumni) als studenten. Dit digitale platform ondersteunt de coaching en lessen van docenten van het ROC Kop van Noord-Holland en het Clusius College. Heeft u nog ideeën of behoefte aan cursussen of trajecten, welke geheel of deels via E-Learning aangeboden kunnen worden, informeer ons dan, we denken graag mee.

Meer informatie:
Jeroen Visch accountmanager Food en projectleider NHFood, via j.visch@clusius.nl