De FICA-award voor het meest duurzame foodproject is gewonnen door Saucijs Uniq. Lovende woorden van juryvoorzitter Hans Huibers. Saucijs Uniq lost een lokaal probleem op een duurzame manier op in een controversiële markt. Durf en creativiteit van deze groep werd beloond.

Vriezer vol met ganzen? Dan maak je er toch gewoon een saucijzenbroodje van!
"Als er vanwege een overschot aan ganzen in Nederland toch op ze gejaagd wordt, kunnen we met dat vlees maar beter iets nuttigs doen" Zo dacht een groepje studenten van Inholland dat een mini-saucijzenbroodje bedacht, gemaakt van ganzenvlees. Het was de baas van Raaskal, het stagebedrijf van een van hen, die een hobby had: jagen. En wel op de watervogels die door de man worden beschouwd als een plaag. Eén en één was twee toen de studenten de opdracht kregen een culinair product te ontwikkelen met een goed verhaal van het Food Innovation Community Amsterdam (FICA).

Inmiddels zijn zij een eigen bedrijf gestart -in samenwerking met Jong Ondernemen - met zelfbedachte en zelfontwikkelde producten onder het motto: "Wild van Gans".

Bekijk hier de website 

Meer nieuws

Digital Farming NHN

Data oogsten met Digital Farming NHN: Wat zijn de resultaten tot nu toe?

Interview met Kristel van Ammers van Hogeschool Inholland en Pieter Vlaar van Vertify. Met...

Officiële aftrap voor project Zoetwaterboeren op Hoeve Lotmeer

Aansluitend op de opening is er om 17 uur een informatieve bijeenkomst 'NPPL on Tour'.
Wessel van Paassen

5 vragen aan Wessel van Paassen (31), Green Simplicity

Maak kennis met de deelnemers aan het jongerenpanel van de Greenport NHN conferentie.