Studenten helpen Dijklander Ziekenhuis aan gezonder drankaanbod

31 mei 2020

De tweedejaars studenten Food Commerce & Technology aan Hogeschool InHolland zijn al een aantal weken (nu even thuis) hard aan het werk met de praktijkopdrachten. Studenten Rick, Gabi en Iris zijn de afgelopen weken druk bezig geweest met hun onderzoek voor het Dijklander Ziekenhuis. Met hun onderzoek willen ze erachter komen hoe zij het drankaanbod van het Dijklander Ziekenhuis gezonder kunnen maken.

Volgens het preventie akkoord moet 50% van alle ziekenhuizen vanaf 2025 een gezonder aanbod hebben qua dranken en voeding. Vanaf 2030 moeten alle ziekenhuizen dit gerealiseerd hebben. Tijdens hun onderzoek hebben de studenten het hele aanbod aan dranken onder de loep genomen en bekeken wat er vervangen kan worden door al bestaande dranken.

"We hebben drie smoothie recepten gevonden die een hoog gehalte aan eiwitten hebben. Deze recepten zijn we nog aan het aanpassen en verbeteren. Op dit moment is het nog erg lastig om deze smoothies te testen bij de patiënten, daarom gebeurt dit nu nog thuis bij onze eigen gezinnen.” De studenten hopen dat ze over een tijdje de smoothies kunnen testen bij de patiënten en hen kunnen helpen met het herstel!

Het eindresultaat zal worden gepresenteerd op het Online FICA Summer Event, dat online plaatsvindt op 16 juni via Microsoft Teams.  Informatie over het programma en de aanmelding vind je hier.