Smart Farming

Studenten Inholland aan de slag in project Groene Tulp 0.0

Studenten van het lectoraat Robotica van Inholland Alkmaar zijn toegevoegd aan het onderzoeksteam van Groene Tulp 0.0. Zij gaan onderzoeken of beelddata van de H2L tulpenselectierobot nuttige informatie geeft voor het monitoren van de groei en gezondheid van de geteelde tulpen. Hiermee kan worden bepaald of beelddata een rol kunnen spelen in het verduurzamen van tulpenteelt.

In het project Groene Tulp 0.0 wordt onderzoek gedaan gericht op een gezonde en veerkrachtige tulpenteelt met minimale milieueffecten en behoud van kwaliteit en economisch rendement. Er is nog geen geschikte methode voor het monitoren en bijsturen van bloembolkwaliteit op cultivarniveau. Ook ontbreken er op dit moment datagedreven herkenningsmodellen voor de tulpenteelt.

De tulpenselectierobot die H2L samen met Smit Constructie en kwekers heeft ontwikkeld, scant tulpen op virus met camera’s en detecteert dit aan de hand van algoritmes. Waar dit nodig is spuit de robot vervolgens behandelvloeistof op de tulp. Voor het onderzoek levert H2L lal bestaande beelddata aan voor het ontwikkelen van herkenningsmodellen. Maar het is ook de bedoeling om in komende jaren met een H2L-robot zelf realtime data te verzamelen op proefvelden.

Meer nieuws

Smart Farming
Energie
Bodem
Water
Ruimte
Werken en leren

Feestelijke kick-off: Samen op weg naar een toekomstbestendige land- en tuinbouw

Microsoft, Greenport NHN en LTO Noord gaven op vrijdag 5 juli de aftrap van een nieuw 12-jarig innovatieprogramma. Met aanzienlijke investeringen en betrokkenheid van boeren en diverse stakeholders als BO...

Kennissessie Groene Tulp en Fieldlab Bol
Bodem
Greenchain

Stakeholdermiddag praat bestuurders bij over duurzame inzet van bollensector

Water, biodiversiteit en omgeving waren de thema’s tijdens een goedbezochte bijeenkomst voor stakeholders van de bollensector. De middag was georganiseerd vanuit de projecten Groene Tulp en Fieldlab Bol vanuit de...