Smart Farming

Studenten Inholland aan de slag in project Groene Tulp 0.0

Studenten van het lectoraat Robotica van Inholland Alkmaar zijn toegevoegd aan het onderzoeksteam van Groene Tulp 0.0. Zij gaan onderzoeken of beelddata van de H2L tulpenselectierobot nuttige informatie geeft voor het monitoren van de groei en gezondheid van de geteelde tulpen. Hiermee kan worden bepaald of beelddata een rol kunnen spelen in het verduurzamen van tulpenteelt.

In het project Groene Tulp 0.0 wordt onderzoek gedaan gericht op een gezonde en veerkrachtige tulpenteelt met minimale milieueffecten en behoud van kwaliteit en economisch rendement. Er is nog geen geschikte methode voor het monitoren en bijsturen van bloembolkwaliteit op cultivarniveau. Ook ontbreken er op dit moment datagedreven herkenningsmodellen voor de tulpenteelt.

De tulpenselectierobot die H2L samen met Smit Constructie en kwekers heeft ontwikkeld, scant tulpen op virus met camera’s en detecteert dit aan de hand van algoritmes. Waar dit nodig is spuit de robot vervolgens behandelvloeistof op de tulp. Voor het onderzoek levert H2L lal bestaande beelddata aan voor het ontwikkelen van herkenningsmodellen. Maar het is ook de bedoeling om in komende jaren met een H2L-robot zelf realtime data te verzamelen op proefvelden.

Meer nieuws

Werken en leren

Campagne Groene Kracht Vooruit van start

De campagne Groene Kracht Vooruit richt zich op politici en beleidsmakers en is een samenwerking van acht sectorpartijen: Bloemenbureau Holland, Federatie Vruchtgroente Organisaties, Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Greenports Nederland, Plantum,...

Laserweeder in actie voor Fieldlab Bol
Bodem
Greenchain

Laserweeder in plaats van chemische onkruidbestrijding

Bloembollenbedrijf Boltha in Breezand, een van deelnemende bedrijven in Fieldlab bol, heeft een investering gedaan in de aanschaf van de futuristische laserweeder. Met deze robot wordt het onkruid tussen de...