Demonstratie Real Management System voor bollentelers en -broeiers

Woensdagmiddag 13 november 2019 waren 35 studenten van het Clusius College Hoorn op bezoek bij Karel Bolbloemen. Karel Bolbloemen, initiatiefnemer van het POP3 project real management in de bloembollen, ontwikkelt samen met Blue-bi Systems, een innovatieve BIG-Data applicatie die toepasbaar is in een bollen- en broeibedrijf.

Image

Van Big Data naar Big Value

“Op het bedrijf worden veel gegevens gegeneerd; machines, producten, condities etc. Door data te koppelen aan één systeem, verkrijg je sneller een overzicht, zijn producten te herleiden en zijn urenbriefjes niet meer noodzakelijk”, aldus Erna van der Lugt van Karel Bolbloemen. Blue-bi Systems ontwikkelt, samen met de andere partners, een innovatieve data-science applicatie voor vraaggestuurde, klantgerichte, rendabele, duurzame en toekomstvaste bedrijfsvoering.

Smart Solutions

Een systeem dat alle informatiestromen uit een bedrijf verzameld waaronder producten, mensen, machines, voorraad en met deze verzamelde data het totale bedrijfsproces in beeld kan brengen en de ondernemer hierdoor in staat te stellen om beter te sturen. Het systeem is nog in ontwikkeling en wordt getest in het bedrijf van andere POP3-partners. De demonstratie geeft de studenten een kijkje in de technologie van de toekomst.

Bijeenkomst Smart Solutions in de tuinbouw

Op dinsdag 10 december 2019 vindt er een bijeenkomst plaats voor bollentelers, -broeiers en andere geïnteresseerden uit agrarische sector. Bent u benieuwd naar dit systeem en project? Kijk dan in de agenda van greenportnhn.nl en meld u aan via deze link. Er is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden voor deze bijeenkomst is noodzakelijk.

Project Real Management in de bollen

De doelstelling van het project is een gezamenlijke ontwikkeling van een innovatieve integrale data-science applicatie voor een vraaggestuurde, klantgerichte, rendabele, duurzame en toekomstvaste bedrijfsvoering van bollentelers en -broeiers. Met deze data science applicatie is en blijft de bollensector in Westfriesland een speler in een mondiale wereld die steeds hogere eisen stelt, die meer- en meer gedigitaliseerd wordt en waarin de partijen in de ketens verbonden worden met e-commerce netwerken. Meer informatie over het project: https://www.greenportnhn.nl/projecten/real-management-de-bollen-pop3

Partners

Karel Bolbloemen BV, Blue-bi Systems, M.J.M. de Wit Bloembollen- en Bolbloemenbedrijf BV, De Hout Bolbloemen, Stichting GreenPort Noord-Holland Noord & Clusius College.

Blue-bi System

De drijvende kracht achter Blue-bi Systems is het enthousiaste en gepassioneerde team van softwareontwikkelaars, dataspecialisten en analisten. Op een laagdrempelige en praktische manier geven we ondernemers meer inzicht en grip op hun bedrijfsprocessen. We automatiseren en verbeteren de informatiestromen met betrekking op tot mens, machine en product.

Het is onze ambitie om bedrijven effectiever te laten werken, sneller te kunnen laten schakelen en tevens te ondersteunen en voor te bereiden op de toenemende druk van wet- en regelgeving.

In de praktijk zorgen onze oplossingen reeds voor fantastische resultaten en dat motiveert ons des te meer om te blijven werken aan een voortdurende verbetering en uitbreiding van onze dienstverlening.

Website: http://www.bluebisystems.nl/

Dit project is mogelijk gemaakt door de provincie Noord-Holland en ELFPO; “Europees Landbouwfonds voor Plattelandsontwikkeling: Europa investeert in zijn platteland”

Image

Meer nieuws

Noord-Hollandse telers zetten volgende stap met precisiespuiten

Greenport Noord-Holland Noord en partners zijn een project gestart om concepten van precisiespuiten...
Laboratorium werkzaamheden Seed Valley

Seed Valley ziet groeiend tekort aan mbo-personeel in zaadsector

Stichting Seed Valley deed een onderzoek naar het aantal vacatures bij zaadbedrijven en het aanbod...
Weersbestendige broccoli

Sensoren geplaatst om groei en oogst te verbeteren

Vanuit het POP3 project Weersbestendige Broccoli en in het kader van Smart Farming zijn bij zes...