Staatssecretaris Martijn van Dam (Economische Zaken) ontvangt op 30 en 31 mei alle EU-ministers van Landbouw. De ministers komen naar Eindhoven en Amsterdam voor de tweedaagse informele Landbouwraad. Deze bijeenkomst, onderdeel van het Nederlands voorzitterschap van de EU, staat geheel in het teken van innovatie en de toekomst van het Gemeenschappelijk Landbouwbeleid (GLB). 

Het centrale thema luidt ‘Food of the future – the future of food’. Op maandag 30 mei brengen de 28 landbouwministers van de EU samen met Eurocommissaris Phil Hogan een bezoek aan ‘Food to Be’, een tijdelijke expo in Eindhoven over de toekomst van voedsel. GreenPort NHN is aanwezig op de expo met een demo van Teelt op Water, één van de innovatieve projecten in de regio Noord-Holland Noord. 

Food to Be
De expo ‘Food to Be’ wordt op 30 mei officieel geopend door staatssecretaris Van Dam en de burgemeester van Eindhoven, Rob van Gijzel. Op deze expo geven innovatieve ondernemers, wetenschappers en designers hun visie op de toekomst van ons voedselsysteem. De expositie is van 31 mei tot en met 5 juni ook voor publiek toegankelijk (Klokgebouw – Strijp S, Eindhoven – toegang gratis). Zie ook: www.foodtobe.nl.

Demo
De bijdrage van GreenPort Noord-Holland Noord is een demo van slateelt op water. Met een levensgrote foto is te zien hoe dit in de praktijk eruitziet. De foto is genomen bij Pater Broersen.  Een glazen bak, voorzien van ledverlichting en drijvende slaplanten in hydroponics geeft een prachtige weergave van de teelt. Meer informatie over Teelt op Water vindt u op www.teeltopwater.nl. 

De expositie is tot stand gekomen met innovatieve ondernemers en  partijen uit de regio:  

Botman Hydroponics 
Wolters Kassenbouw 
Pater Broersen 
Van der Laan Techniek
Proeftuin Zwaagdijk 
GreenPort NHN 
En met dank aan Piet Arie Rustenburg voor de logistiek. 

 

Meer nieuws

Studenten plantenteelt bezoeken demoleerbedrijf

Studenten van de opleiding plantenteelt van het Clusius College Hoorn bezochten op 22 april 2021...

Winnaars MBO-Challenge Voedselverspilling bekend

Op 22 april vond het eindevent van de MBO-Challenge Voedselverspilling plaats. Dertig teams deden...

Evelyn Schouten: Het Clusius College heeft veel te bieden als opleider voor de foodsector

Achter alles dat we eten en drinken gaat een hele wereld schuil. Productie, gezondheid, marketing,...