Het is voor het eerst dat Texelse scholen meedoen aan deze tulpenteeltwedstrijd van GreenPort Noord-Holland Noord. Behalve De Bruinvis zijn dat de Lubertischool in De Koog en De Fontein en de Thijsseschool in Den Burg.

Twee weken

Dinsdag ging het project van start op Texel. ,,Binnen twee weken zijn de tulpen klaar’’, vertelt Grosmann. ,,Straks kunnen ze veertig bosjes van tien stuks tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen. Het is geweldigom te zien wat de kinderen verzinnen: veilingen, evenementen, sponsorprojecten.” Grosmann: ,,De opbrengst mogen ze zelf houden. We doen een beroep op hun ondernemende houding. Er gebeuren allerlei leuke dingen in zo’n groep.’’ Het enthousiasme van Grosmann werkt aanstekelijk op de kinderen, die zeer geïnteresseerd zijn.

Marketing

In het bijgeleverde lespakket komen allerlei aspecten van de sector aan bod, van teelttechniek tot marketing. De Texelse leerlingen mogen ook een kijkje nemen bij het bedrijf van tulpenteler Menno Timmer van de firma Noordbol in Oosterend. Ook in de hal van het gemeentehuis staat de  omende weken een tulpenteeltkar. De Tuinbouw Battle is bedoeld om jonge kinderen te interesseren voor het werken in de agrarische sector. Jaarlijks doen 35 scholen uit de regio mee. Het programma Match2020 van samenwerkingsverband De Kop Werkt! heeft zich ervoor ingezet dat ook Texelse scholen kunnen meedoen.

Bron: Noordhollands Dagblad, 25 februari 2020, Anja Roubos 
Foto: Leerlingen van basisschool De Bruinvis in Oudeschild verdringen zich om de tulpenteeltkar, terwijl projectleider Martijn Grosmann uitleg geeft

Meer nieuws

Cursus Praktijkopleider voor leerbedrijven

De stage of Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is voor studenten van het Clusius College het leukste...

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter: 'Op weg naar een stoet van waterstoftractors"

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter over de eerste waterstoftractor in Noord-Holland en wat...

All You Need is Food Tour gaat van start

Buiten op het schoolplein kunnen leerlingen bij de foodtruck kennismaken met de opleidingen Voeding...