Tuinbouw Battle zet jeugd aan tot strijd

Voor het eerst doen Texelse scholen dit jaar mee aan de Tuinbouw Battle, de tulpenteeltwedstrijd van GreenPort NHN. Behalve De Bruinvis zijn dat de Lubertischool in De Koog en De Fontein en de Thijsseschool in Den Burg.

Dinsdag ging het project van start. ,,Binnen twee weken zijn de tulpen klaar’’, vertelt projectleider Martijn Grosmann. ,,Straks kunnen ze veertig bosjes van tien stuks tegen een zo hoog mogelijke prijs verkopen. Het is geweldig om te zien wat de kinderen verzinnen: veilingen, evenementen, sponsorprojecten.” Grosmann: ,,De opbrengst mogen ze zelf houden. We doen een beroep op hun ondernemende houding. Er gebeuren allerlei leuke dingen in zo’n groep.’’ Het enthousiasme van Grosmann werkt aanstekelijk op de kinderen, die zeer geïnteresseerd zijn.

Marketing

In het bijgeleverde lespakket komen allerlei aspecten van de sector aan bod, van teelttechniek tot marketing. De Texelse leerlingen mogen ook een kijkje nemen bij het bedrijf van tulpenteler Menno Timmer van de firma Noordbol in Oosterend. Ook in de hal van het gemeentehuis staat de komende weken een tulpenteeltkar. De Tuinbouw Battle is bedoeld om jonge kinderen te interesseren voor het werken in de agrarische sector. Jaarlijks doen 35 scholen uit de regio mee. Het programma AgriProjecten Match2020 van samenwerkingsverband De Kop Werkt! heeft zich ervoor ingezet dat ook Texelse scholen kunnen meedoen.

Meer nieuws

Marit van Boheemen
Smart Farming
Energie
Bodem
Water
Ruimte
Werken en leren

“AI kan veel arbeid overnemen, zeker in combinatie met robotisering en automatisering”

De ruim honderd bezoekers van het Greenport NHN jaarcongres werden vorige week woensdag, 16 november, verwelkomd in de kas van het Land van Fluwel. Een passende omgeving voor een inspirerende...

Subsidieregeling waterstofaandrijving agrarische sector
Energie

Subsidieregeling voor waterstofaandrijving verbreed

Naast subsidie voor het ombouwen van voertuigen in de agrarische sector is er nu ook subsidie mogelijk voor onderzoek en de aanschaf van een waterstof aangedreven voertuig.