Gezonde voeding staat in de belangstelling. Allerlei partijen en organisaties proberen de consument te bewegen tot actie, soms vanuit maatschappelijk en soms vanuit commercieel belang. Deze wereld van gezonde voeding is ook relevant voor de keten van verse groente en fruit: groenten en fruit vormen een belangrijk onderdeel van een gezond voedingspatroon. Vanuit het project Agrivizier is een verkenning gedaan naar de kansen voor Noord-Hollandse telers en andere ketenpartijen in deze dynamische markt.
Hoe kunnen ketenpartijen beter inspelen op de kansen die deze markt biedt? Is er behoefte aan projecten/programma’s om ketenpartijen hierbij te ondersteunen?
Hiervoor zijn enkele gesprekken gehouden met experts uit de veredeling, de teelt en de verwerking en afzet van verse groenten. Deze ronde leverde een ambivalent beeld op: er zijn zeker kansen, maar er waren ook veel vragen over het nut en de slagingskans van een project om ketenpartijen te ondersteunen. Er is daarom besloten om deze verkenning niet verder voort te zetten, maar het resultaat te documenteren. Dit document kunt u via onderstaande link downloaden.

Meer nieuws

Cursus Praktijkopleider voor leerbedrijven

De stage of Beroeps Praktijk Vorming (BPV) is voor studenten van het Clusius College het leukste...

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter: 'Op weg naar een stoet van waterstoftractors"

Gedeputeerden Ilse Zaal en Edward Stigter over de eerste waterstoftractor in Noord-Holland en wat...

All You Need is Food Tour gaat van start

Buiten op het schoolplein kunnen leerlingen bij de foodtruck kennismaken met de opleidingen Voeding...